Támaszra lelni egy bukott világban

Miért olyan nehéz barátságokat kialakítani?

Nem a Facebook ismerőseidről vagy az Instagram követőidről beszélek.

Nőkkel való mély, tudatos és hosszútávú kapcsolatokról beszélek.

Mikor óvodások voltunk, az volt a barátunk, akivel együtt játszottunk.

Mikor egyetemre kerültünk, azokat tartottuk barátainknak, akikkel egész éjjel tanultunk és akikkel együtt sírhattunk egy szívet tépő fájdalom felett.

Ahogy a felnőttkorba értünk, a dolgok kissé bonyolódtak.

Van egy – a legközelebbi barátaimból álló – nagyon-nagyon kis csoport, akik évtizedek óta a bizalmasaim. Ismernek engem kívülről-belülről. Tudják rólam a jót, a rosszat és a csúnyát. Eltűrik minden őrültségemet, de kimondják az igazságot, akkor is, ha nem akarom elfogadni. A barátságunk gyökerei mélyre hatolnak.

Mikor őszintén próbáltam kapcsolatokat teremteni új barátokkal, sok akadály ütötte fel a fejét.

Időhiány.

Energiahiány.

Családi kötelezettségek.

Missziós kötelezettségek.

Munkahelyi kötelezettségek.

Érted miről beszélek? Bonyolult.

Figyeljünk oda egymásra is! Biztassuk egymást az isteni szeretetre és a helyes tettekre! Ne hanyagoljuk el a közösség összegyülekezéseit — mint egyesek teszik —, hanem bátorítsuk egymást! Annál is inkább, mivel látjuk, hogy közeledik az a bizonyos Nap!”Zsidók 10:24-25

Hívőkként, mikor Jézus Krisztusnak adtuk az életünket, egy testté lettünk, a gyülekezet, melynek feje Krisztus. Minden hívővel egy családot alkotunk. Mint Isten családjának tagjai, azt parancsolja nekünk, hogy Jézus Krisztus szeretetét mutassuk ki hívőknek és nem hívőknek egyaránt, amíg Ő vissza nem jön.

Talán a bukott világ miatt, amelyben élünk, az igazi barátságok gyakran félelmet és tétovázást keltenek bennünk. Mindannyian tapasztaltuk már az árulás okozta fájdalmat, szívfájdalmat és csalódást, melyeket mások okoztak nekünk. Könnyű lett felszínes kapcsolatokat teremteni más nőkkel interneten vagy az életünkben. Néha kevés az időnk és energiánk, hogy kitartsunk és elviseljük az embereket problémáikkal együtt. Ez elbátortalaníthat minket.

Viszont Jézus Krisztus a mi reménységünk. Ő táplálja és tartja életben a hitünket, hogy munkálkodásunk során a szeretetünket tudjuk másokra is kiárasztani.

Hit. Remény. Szeretet. Ezek együtt működnek.

A hitet és a reményt egyedül is tudod gyakorolni, de nem tudsz másokat bátorítani, vigasztalni, szolgálni egymagadban.

Az 1 Korintus 13:13 azt mondja, hogy a hit, a remény és a szeretet mindig megmarad, ezek közül azonban az isteni szeretet a legnagyobb. Szerintem ez azért van, mert ahhoz, hogy úgy szeress, ahogy azt Isten elvárja, kapcsolatban kell lenned valakivel.

Mert Isten nem igazságtalan, hogy elfelejtkezzen a munkátokról. Nem felejti el azt a szeretetet sem, amellyel iránta vagytok, és amellyel segítettétek, és ma is segítitek népét.”Zsidók 6:10

Azért hívattál a közösségre, hogy szeress. Nem csak magadért, hanem azokért az emberekért, akiknek arra van szükségük, amit Isten különösen beléd helyezett.

Isten nagy dolgokat szeretne véghezvinni az életedben, és sokszor a gyermekei szeretetét használja fel ahhoz, hogy véghezvigye tervét. Ne maradj le Isten tervéröl azért, mert esetleg elszalasztod Isten eszközét.

Ez különösen nehéz lehet a gyülekezeti családodban.

Közösséggyakorlás közben ellenállásokba ütközhetünk a többi hívővel a gyülekezetben, de ilyenkor emlékeztetnünk kell magunkat az Istenbe vetett hitünkre és az Ő hűségére, ami képessé tesz minket mindarra, amire Ő elhívott.

Az introvertáltaknak ez azt jelentheti, hogy hitbeli lépésként részt vesznek egy közösségi eseményen, tudatosan kapcsolatot teremtenek egy másik személlyel, hogy fokozatosan és kitartóan alakítsanak ki egy mélyebb kapcsolatot.

Az extrovertáltaknak ez azt jelentheti, hogy ahelyett, hogy egyszerűen csak találkoznának és kapcsolatokat építenének ki különböző emberekkel, inkább tudatosan törekedjenek mélyebb, őszintébb kapcsolatokra, melyek tovább tartanak, mint a Bibliatanulmány.

Mikor belefáradunk a frusztrációba és a drámába, amit az a próbálkozásunk okoz, hogy próbáljunk segíteni és támogatni embereket, emlékeztetnünk kell magunkat az Istenben való reménységünkre.

Emlékeztetjük magunkat arra, hogy Isten lát minden rejtett áldozatot, amit meghozunk és Ő megígérte, hogy megjutalmaz mindent, amit az Ő nevében teszünk. Át kell szűrnünk minden szeretetben tett cselekedetünket Jézus önzetlen szeretetén és áldozatán, melyet Isten gazdagon áraszott ránk. Általa minden dolog, még a legnehezebbek is, lehetővé lesznek.

Békesség és kegyelem nektek,

Terria Moore a Szeresd Nagyon Istent bátorító csapatában szolgál. Georgiában született, de jelenleg férjével Virginiában él. Szeret szunyókálni, Oreót enni és különösen szereti Jézust. Szenvedélye, hogy lángra lobbantsa az ezredforduló nemzedékében született nők szívét, hogy ők is Isten igazságába kapaszkodjanak. Napközben fáradhatatlanul szolgál a helyi katonai kórház betegei mellett. Éjszakánként szeret olvasni és írni azokról a leckékről, amiket Isten tanított neki élete során. Terria életének sokszor túlzsúfolt körülményei ellenére, Isten mindig erősen és szeretetteljesen jelent meg a számára.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/support-in-a-broken-world/
Fordította: Gál Ruth
Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .