Hűséges barátok

Barátság. Mindenki vágyik rá, olykor mégis meglepően nehéz lehet.

Nem az internetes barátaid számáról beszélek.

Mégcsak nem is arról a társaságról, akikkel egy sportcsapatban vagy, vagy egy vacsorán találkoztok.

Arról az egy vagy néhány barátról beszélek, akivel egy olyan odaadó kapcsolatban élsz, mint amilyenről a Biblia ír Dávid és Jonatán esetében.

…Jonatán úgy megszerette Dávidot, mint a saját lelkét. Szövetséget kötöttek egymással, és a lelkük szinte összeforrt.”1 Sámuel 18:1

Az Ige leírja ezt a kettejük közti szeretetet, hűséget és áldozatot. A barátja érdekében Jonatán egy összeesküvést szervezett és megdorgálta apját, Saul királyt. Jonatán és Dávid barátsága a vérnél is erősebb volt.

Miben különböznek ezek a barátok a többitől?

Ismernek téged.

Ők nem csak felszínesen ismernek, hanem ismerik az álmaidat, szennyedet és a hibáidat. És mindezek ellenére úgy döntenek, hogy melletted maradnak és szeretnek feltétel nélkül.

Jelen vannak.

Néha ott vannak neked fizikailag. Máskor felhívnak vagy küldenek egy üzenetet. Készek segíteni neked, ha szükséged van rá, nem törődve az idő, távolság vagy világjárványok okozta akadályokkal.

Imádkoznak érted.

Közbenjárnak érted, és imádkoznak a te oltalmadért, egészségedért és sikereidért.

Igazságokat mondanak az életedre.

Mikor a legközelebbi barátaimra gondolok, eláraszt Isten jóságának gondolata, mert az életembe helyezte őket. Abban, ahogy szeretnek és bátorítanak engem, folyamatosan látom Isten kegyelmét és irgalmát. A hitem erősödött nekik köszönhetően.

Ugyanígy ragaszkodom én is hozzájuk. Habozás nélkül nevelném a gyermekeiket. Az ő terheik az én vállamat is nyomják és őszintén tudok örülni a sikereiknek.

Ezzel nem azt mondom, hogy egy barátság valaha is tökéletes lesz. Mindannyian bűnösök vagyunk és nem vagyunk mentesek attól, hogy önzően, érzéketlenül, gonoszul vagy irigykedve viselkedjünk. Sátán is tudja, mennyire értékesek a barátságok, és éppen ezért akar stresszt kelteni, amivel tönkretegye a barátságainkat.

Ezek a közeli barátságok azért másak, mert küzdeni akarsz a táplálásukért és a megmentésükért. Megérdemlik a belefektetett munkát, bocsánatkéréseket, újraépítéseket és az áldozatokat.

Engedjétek meg, hogy mondjak még valamit: tudom, hogy sokan, akik ezt olvassátok, magányosak vagytok. Lehet most nincs egy igazi barát az életedben. Én is éreztem már magam egyedül egy zsúfolt teremben. Csak tudd, hogy azt szeretnénk, hogy a Szeresd Nagyon Istent közösség egy befogadó, biztonságos hely legyen, ahol igazi kapcsolatokat építhetsz. Itt szívesen látunk.

Azért imádkozok, hogy legyenek tudatos, hűséges barátaink, és hogy mi is azok legyünk mindannyian!

Sara Lindsey egy nyugat-texasi lány. Több, mint 16 éve szereti férjét és nagy örömét leli abban a mindennapi káoszban, amit négy kicsi gyermekük nevelése és tanítgatása jelent. Hivatását tekintve orvos és az MRI képalkotó diagnosztikára szakosodott. Támogató barát, aki nemzetközi szinten is építi a kapcsolatait. Szíve nyitott más asszonyok és családok bátorítására és szenvedélyes küldetése a Bibliafordítás.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/loyal-friends/
Fordította: Gál Ruth
Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .