Bevezetés A barátságról c. tanulmányba

Keresztre feszítése előestéjét Jézus azzal töltötte, hogy minden hívőért imádkozott. Azért könyörgött, hogy akik Belé vetették hitüket, azok meg is maradjanak Benne. A szeretetben, amit a hívők egymás iránt éreznek, Isten szeretete tükröződik a Fia és az egész világ iránt.

Isten szereti a teremtett világot, és ezért küldte Fiát, Jézust, hogy áldozattá legyen a bűneinkért. Jézus Isten szeretetét mutatta be, amikor életét adta a bűnösökért. A János 15:13 szerint „nincs annál nagyobb szeretet, mint amikor valaki az életét adja a barátaiért.” Jézus áldozata a szerető barátság legnemesebb példája: annyira szeretett minket, hogy meghalt azért, hogy mi örökké élhessünk Vele.

Közösség gyakorlására és barátságok kialakítására lettünk formálva. Isten az emberiséget arra teremtette, hogy kapcsolatban éljünk vele és egymással. Lehet, hogy a magányos élet egyszerűbbnek és fájdalommentesebbnek tűnik, azonban a közösség a mi igazi életterünk. Nem tudunk élni egymás nélkül. Az, ahogyan mi törődünk egymással és hordozzuk egymás terheit, sugározza a világnak Krisztus szeretetét.

Azonban résen kell lennünk, hogy észrevegyük az ellenség mesterkedéseit, mert ő azon dolgozik, hogy tönkretegye barátságainkat, és széthúzást és viszályt keltsen Krisztus testében. Ebben a hathetes tanulmányban azt fogjuk megvizsgálni, hogy milyenek az istenfélő barátságok, és hogyan ismerhetjük fel a rendellenes és veszélyes barátságokat.

A barátság egy nagyszerű ajándék Istentől nekünk. Életünk során szükségünk van biblikus barátságokra, melyek segítenek növekedni az Istennel való járásban, állhatatosnak maradni a próbák során és legyőzni az ellenség támadásait. Jézus azért jött, hogy barátjává tegye és támogassa a bűnösöket, köztük minket is. Bár a mi barátságaink sosem lesznek tökéletesek, hozzájárulhatunk a másik növekedéséhez, kérhetünk bocsánatot, megbocsáthatunk és engedhetjük, hogy a barátságaink tanúságtételei legyenek az örömüzenetnek, Jézus Krisztus evangéliumának.

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .