Az Ő tervei

„Az én gondolataim nem a ti gondolataitok.”Ézsaiás 55:8

A mai igeszakasz a régi szép időket idézi számomra. Milyen idilli, hogy egykor ugyanazt a nyelvet beszélték az emberek, és mindenben egyetértettek. Ez tényleg tetszik nekem. A bűn miatt viszont, ami már régóta begyűrűzött az emberiség életébe, az Istentől kapott képességeiket arra használták, hogy nevet szerezzenek maguknak, és hogy – Isten parancsával ellentétben – ne népesítsék be a földet. Amikor az 1 Mózes 2. fejezetében Isten megáldja az embert, azt parancsolja, hogy sokasodjanak és töltsék be az egész földet, nem pedig azt, hogy maradjanak egyhelyben, és szerezzenek nevet maguknak. Az emberiség tehát Isten akaratával és tervével ment szembe.

Nézzük meg a mai IMÁK verseket:

„Mert az én gondolataim
    nem a ti gondolataitok.
Útjaitok sem az én útjaim!
    — mondja az Örökkévaló. —
Amennyivel az ég magasabb a földnél,
    annyival magasabbak útjaim útjaitoknál,
    és gondolataim gondolataitoknál.”
Ézsaiás 55:8-9

Isten szeretete és az emberiséggel szemben tanúsított türelme mindig is hálával töltött el és örömkönnyeket csalt a szemembe. Bár ismételten hátat fordítunk neki, Isten mégis adja az Igét, ami segítségünkre van és segít változnunk. A fenti igékben azt látjuk, hogy Isten elmondja Izráel fiainak, hogy az ő utai nem a nép utai, és ez ránk is érvényes. Isten tervei nem a mi terveink. Fel sem foghatjuk, mit tervez Isten az életünkkel.

Hogyan kell tehát válaszolnunk? Úgy, hogy visszafordulunk Istenhez, naponta Őt választjuk, és eltökéljük szívünkben, hogy az Ő Igéje szerint élünk.

Ne legyünk olyan oktalanok, mint Izráel volt, és ne éljünk úgy, mintha tudnánk, mit tervez Isten. Az Igéjén keresztül akar minket vezetni, és a Szentlélek segít Istennek tetsző életet élni. Naponta szoktam imádságban kérni, hogy segítsen életem minden másodpercét az Igének és a Szentléleknek engedelmesen élni.

Isten tudása és bölcsessége bármely emberénél hatalmasabb. Nem tudjuk a saját terveinkhez és céljainkhoz lealacsonyítani. Sokkal inkább nekünk magunknak kell arra törekednünk, hogy belesimuljunk az Ő terveibe és akaratába.

Isten végtelen!

Mindenható!

Mindentudó!

A kezdet előtt óta létezik!

Mindig jó terve van számodra és számomra, nem pedig romlásra.

Úgy döntök, hogy naponta csakis az Ő terveit és szándékát veszem figyelembe az életemre nézve. Többé nem harcolok Ellene. Te is benne vagy?

Drága Atyám, köszönöm, hogy ilyen nagyszerű a világod. Sokszor félelemből vagy bizonytalanságból Nélküled akarom csinálni a dolgaimat. Bocsáss meg ezért, és kizárólag a Te terveidnek akarom alávetni az életemet. Segíts Jézus nevében. Ámen.

Ebosereme Aifuobhokhan Nigériában él. Szenvedélyesen olvassa és szereti Isten szavát. Ő vezeti a hausa fordítócsapatot a Szeresd Nagyon Istent családban, és minden anyagot lefordítanak hausa nyelvre, amit világszerte több, mint 40 millió ember beszél. Emellett a Szeresd Nagyon Istent Bátorító és Imaharcos csoportjaiban is szolgál. Ha megkérdezzük, mi az életcélja, mindig azt mondja: „Jézusra mutatni.” Egyedülálló, Istent szereti a legjobban. Mammográfus és radiológus a nigériai Edo állam egyik egyetemi kórházában.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/his-plans/
Fordította: Greizer Zsófia
Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .