Kegyelemre találni

„Hiszen minden ember vétkezett, és emiatt nem méltó arra, hogy Isten dicsőségében részesüljön. Isten azonban kegyelemből teszi a maga számára elfogadhatóvá az embert. Ez Isten ajándéka, amelyet a Jézus Krisztus által elvégzett megváltásban kaphatunk meg.”Róma 3:23-24

„Nem akarok hallgatni rád és szót fogadni!” Egy kisszéken ülök egy apró bűnössel szemben. A kezei ökölbe szorítva, az arcát a makacsság tartja grimaszban. Úgy lökte el a tejet, mintha méreg lett volna. Mély levegőt vettem és a kegyelem szemüvegén keresztül néztem le rá.

„Adok némi időt, hogy ezt átgondold, fiatalember. Nagyi szeret téged, bár ezt most nem teszed éppen egyszerűvé. Idd meg a tejed!” Kinyitok egy könyvet és úgy teszek, mintha csendben olvasnék, várom, hogy lenyugodjon, de valójában, ahogy ott ülök azért imádkozom Istenhez, hogy adjon nekem extra adagot az Ő végtelen bölcsességéből és könyörületességéből.

Azon töprengek, hányszor nézett le rám mennyei Atyám úgy, hogy a kezeim ökölben voltak, a szívem kőkemény és elutasító volt az ő szeretetének és könyörületének ajándékaival szemben. Időnként én is pont olyan makacs vagyok, mint az a négyéves, aki nem akar tejet inni.

Hihetetlenül hálás vagyok az én Abba Atyámnak, amiért olyan szilárdan uralkodik Menny és Föld felett kegyelmének trónusán. Bűnös vagyok, akinek kétségbeesetten szüksége van Megmentőre.

Bennünket a Szent Isten alkotott, aki jóságából ránk árasztotta hatalmas türelmét. Mert Ő türelmes és nem akarja, hogy bárki is meghaljon. De a bűnért büntetés jár. Fizetni kell érte.

Isten lenézett a világra melyet teremtett,  és arra, hogy a bűn mennyire tönkretette mesterművét. Fájdalma tapintható volt, egészen egyszerűen nem tudott tétlenül ülni és semmit se tenni. Közbe kellett lépnie igazságával és helyreállítania mindent.

Puszta nagylelkűségéből Isten közbeavatkozott és tisztázott minket. Jézuson keresztül véghezvitte azt, ami számunkra lehetetlen volt, hiszen soha nem lennénk méltók arra, hogy Isten dicsőségében részesüljünk. Nekünk adta a kegyelem ajándékát. 

Ahogy Noé, mi is kegyelemre lelhetünk Mennyei Atyánknál, ha nem szorítjuk ökölbe a kezeinket és lemondunk az önelégültségről. Ha igaz megbánással fordulunk hozzá megbocsátásért, akkor megváltást nyerünk. Jézus eljött megfizetni értünk a váltságot és azért, hogy helyreállítson minket.

Isten kegyelme kiterjed mindazokra, akik hittel elfogadják azt, de nem követelhetjük azt úgy, ahogy szerintünk jó lenne, nem lelhetünk másmilyen megváltást.

Ma adjunk hálát azért, hogy a kárhozat helyett van egy Közbenjárónk, Jézus. Teljes bocsánatot nyertünk és megigazultunk.

A szabadulás énekét zenghetjük, hiszen többé nem vagyunk a bűn szolgái. Jézus vére árán megvásárolt minket és szabadságot adott.

Letehetjük az életünket a Megváltó áldozati oltárára, aki mindnyájunkat megmentett.

Jézus érdeméért, amikor Isten ránk tekint a mennyekből, olyanoknak lát minket, mintha sosem vétkeztünk volna. Hallelúja!

A mi nagylelkű Atyánk arra vágyik, hogy minket is kegyelmébe fogadhasson. Az Ő kegyelme nagyobb a mi vétkeinknél. Nekünk csak ki kell tárni a kezeinket és felemelni szívünket a menny felé. Ha az Ő lábaihoz borulunk és megvalljuk, hogy szükségünk van a bocsánatára, akkor igazi szabadságra lelhetünk!

Lyli Dunbar szívesen énekel vidám karaoke dalokat a férjével autókázás közben, szeret elmélyülni a lányokkal a Biblia tanulmányozásában és egyszerre tizenkét könyvet olvasni. Íróként, tanítóként és bibliai életvezetési tanácsadóként feladata, hogy a futótűzszerű hit üzemanyagával bátorítsa a megtört szívűeket. Nézz be te is egy kis napi üzemanyagért a lylidunbar.com-ra vagy vedd fel vele a kapcsolatot Facebookon, Instagramon vagy Pinteresten.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/finding-favor/
Fordította: Szabó Eszter
Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .