A harmadik nap

Isten csodálatos teremtő munkájának harmadik napjához érkeztünk. A föld még nem volt készen az emberiség befogadására. Volt már levegő és fény, de nem volt föld, így Isten megparancsolta a víznek, hogy váljon el a földtől és az engedelmeskedett szavának.

A Földet szilárd alapokra építetted,
    hogy örökké biztosan álljon.
 Mély vízzel borítottad, mint egy köpennyel,
    még a hegyek felett is vizek hullámzottak.
 Majd rájuk kiáltottál, és a vizek elfutottak,
    mennydörgő szavadra a völgyekbe zúdultak.
 Felemelkedtek a hegyek,
    lesüllyedtek a völgyek,
mindegyik a maga helyére,
    amelyet kijelöltél nekik.
 Határt szabtál a vizeknek,
    hogy túl ne lépjék,
    el ne borítsák a Földet megint.

Zsoltárok 104:5–9

Isten behatárolta a vizeket, hogy ott maradjanak ahova helyezte őket. Ő teremtette a tengereket, tavakat, folyókat és óceánokat. Mindenik vízfelület érintetlen volt, mivel még semmi sem élt bennük. Isten gondosan készítette a terepet a legnagyszerűbb teremtményének, az embernek.

Néha azon gondolkodom, hogy az egyetlen létező föld az Édenkert volt, de amikor Isten a földet teremtette, megalkotta a kontinenseket és országokat, megformálta a sivatagokat és az erdőket, a mocsarakat és a hegyeket. Megtöltötte a földet kincsekkel, mint az arany, ezüst, rubintok, zafírok, smaragdok és gyémántok. Mindent arra készített, hogy az emberiség felfedezze.

Ezután Isten hozzáadta a növényzetet a földjéhez. Különféle zöld árnyalatokkal színezte ki a földet fű, bokrok és fák által. Színt vitt bele a növényekkel és virágokkal.

De nem csupán színeket adott a földjéhez, hogy az gyönyörű legyen, hanem hasznossá is tette. Ez a föld látja el a teremtményeket, melyeket az Úr odahelyez és az embereket, akik otthonuknak hívják majd. Isten nagylelkű: Ő nem egy, hanem több száz gyümölcsöt és zöldséget készített teremtményeinek, hogy megtalálják, megegyék és élvezzék őket.

A harmadik nap végén még mindig nem voltak állatok és emberek. Az egyedüli hangok a parthoz csapodó hullámok és a fáagak között fújó szél hangjai lettek volna. Bár nem voltak dicsérő hangok, Isten teremtése dicsőítette Őt.

Örüljetek, akik a Mennyben laktok,
    és örvendezzen minden földi lakó!
Kiáltson örömében az óceán
    és minden, ami benne él!
Örvendjen a szántóföld és termése!
Ujjongva énekelnek az erdő fái mind.

Zsoltárok 96:11-12

Gyönyörködj a természet szépségében! Engedd, hogy szemeid a mennyekig emelkedjenek és magasztalják Azt, aki mindent teremtett. És látta Isten, hogy ez jó. Ő létrehozta és tetszett neki. Majd leszállt az este, azután felvirradt a reggel — ez volt a harmadik nap.

Jézusra tekintve,

Jen Thorn Németországban nőtt fel, majd tizenévesként Afrikában élt, ahol szülei misszionáriusok voltak. Az Egyesült Államokba az egyetem miatt költözött, a chicago-i Moody Bibliaiskolába járt, ahol férjét is megismerte. Huszonkét éve házasok és négy gyermekük van. Jen Chicago kertvárosában él, ahol férje a Redeemer Fellowship pásztora. Jen rajong a teológia és a mindennapi élet összefüggései iránt.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/the-third-day/
Fordította: Szaniszló Tünde
Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .