Őt hallgasd!

El tudod képzelni, milyen lenne, ha barátaiddal felmennétek egy hegyre és hirtelen az egyikük elkezdene fényesen ragyogni? Aztán megjelenne két ember a semmiből és az égből hangot hallanál, ahogy elkezd beszélni? Úgy hangzik, mintha egy sci-fi film lenne, nem?

Ezt tapasztalta meg Péter, Jakab és János azon a napon, amikor felmentek a hegyre Jézussal. Hirtelen Jézus ruhája elképesztően fehérré vált, „a ruhája ragyogott, és olyan fehér lett, amilyet a földön senki sem tud készíteni” (Márk 9:3). Ezután Mózes és Illés jelent meg és beszélgetni kezdtek Jézussal. Nem vágytál volna arra, bárcsak tudnánk, miről beszélgettek?

Az a legcsodálatosabb, hogy megszólalt egy hang a mennyből, Isten, az Atya kezdett el beszélni a Fiáról. Sok mindent mondhatott volna az Atya a Fiáról, azonban amit Ő mondott, az nagyon egyszerű és mégis nagyon fontos volt.

„Ő az én szeretett Fiam! Őt hallgassátok, és engedelmeskedjetek neki!”Márk 9:7

Ő az én egyetlen, drága Fiam!

Isten, az Atya azonnal kijelentette, hogy Jézus az Ő Fia. Már nem kellett azon tűnődni és azt találgatni többé, hogy kicsoda Jézus. Ha Péter, Jakab és Jánosnak voltak is valaha kétségek a fejükben, akkor azok abban a pillanatban kitörlődtek. Jézus Isten Fia, a nagy „VAGYOK”, a Teremtője és Uralkodója mindannak, amit létrehozott.

Isten kijelentette Őt, ezért nekünk is ezt kell tennünk. Imádkoznunk kell azért, hogy Isten radírozzon ki minden kétséget belőlünk azzal kapcsolatban, hogy kicsoda Jézus. Sziklaszilárd alapon kell állnunk azzal kapcsolatban, hogy Jézus Krisztus a nemzetek Megmentője, bátran és merészen hirdethetjük mindenkinek, akiket Isten az életünkbe helyezett, hitünk nem fog megrendülni.

Hallgassatok rá

A második dolog, amit az Atya Jézusról mondott az, hogy hallgassunk rá és engedelmeskedjünk Neki. Nagyon kell figyelnünk arra, hogy Jézus mit tanít. Biztosak kell lennünk abban, hogy nem adunk hozzá és nem veszünk el semmit az Igéből, ahogy azt a farizeusok tették. Óvatosan bánjunk az emberek hozta törvényekkel, amit úgy hirdetnek ki, mintha Isten adta volna. Mit tanított Jézus? Mit mond a Biblia? Ez és csakis ez legyen életünk törvénye. A Jézusra figyelés nemcsak azt jelenti, hogy meghalljuk, amit mond, hanem azt is jelenti, hogy meg is tesszük, amit mond. Az engedelmesség a Jézusra figyelés része. Olyan szívre utal ez, ami szeret és odafigyel az Ő tanítására, mert tudja, hogy amit Jézus mond és tanít, az jó.

Ez lehet, hogy nagyon egyszerűen hangzik, de ez valójában nehéz. Annyira nehéz, hogy ezt magunktól nem is tudjuk megvalósítani. Az életünkben lévő bűnök erősebbek az akaratunknál, ami engedelmeskedni akar Jézusnak. Szükségünk van az Ő segítségére és erejére. Milyen csodálatos Istenünk van, nemcsak megmutatja, hogy kell élnünk és gondoskodik Megváltóról, hogy megszabadítson a bűneinkből, hanem az erőt is megadja, hogy megtegyük azt, amire elhívott.

Jézusra nézve, 

Jen Thorn Németországban nőtt fel, majd tizenévesként Afrikában élt, ahol szülei misszionáriusok voltak. Az Egyesült Államokba az egyetem miatt költözött, a chicago-i Moody Bibliaiskolába járt, ahol férjét is megismerte. Huszonkét éve házasok és négy gyermekük van. Jen Chicago kertvárosában él, ahol férje a Redeemer Fellowship pásztora. Jen rajong a teológia és a mindennapi élet összefüggései iránt.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/listen-to-him/
Fordította: Pfaff Mária
Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .