Legyen hited!

„Ekkor Jézus felkelt, ráparancsolt a szélre és azt mondta víznek: „Csend legyen! Hallgass el!” Ekkor elállt a szél, és kisimult a tó vize. Majd azt mondta nekik: „Miért rémültetek meg? Még mindig nem hisztek?” A tanítványokat nagy félelem fogta el, és ezt kérdezgették egymástól: „Ki lehet ez, hogy még a szél és a víz is engedelmeskedik neki?”Márk 4:39-41

Kicsoda ez?

Számtalan módon mar bele a szívembe ez a kérdés. Először is, ez a tanítványok kérdése volt. Pedig ők biztosan tudták, kicsoda Jézus. Ugyan már! Már egy ideje vele voltak és látták, ahogy csodákat tesz. Miért kérdezték akkor meg, hogy kicsoda Ő?

Aztán elképzeltem ezt a szituációt: az életünk körülményei közepette, a puszta élethelyzetünkben, amikor mélyponton vagyunk, egyszer csak megjelenik Isten és hatalmas csodát tesz. Nem azért, mert imádkoztunk, talán hitünk sem volt egyáltalán, mint a tanítványoknak, lehet, hogy csak sírunk és panaszkodunk, elsüllyedve az önsajnálatban. De amiatt AKI Ő, jön és mindent megfordít, mintha nem is történtek volna borzalmak.

Engedd meg nekem kérlek, hogy válaszoljak a kérdésre és ismét bemutassam Őt neked!

Ő a Királyok Királya.

Ő a Teremtő, a Gazda, a Fenntartó, a menny és a föld Ura, aki minden felett hatalommal bír.

Ő az, aki létrehozott mindent és akinek minden és mindenki számot fog adni.

Ő az, akinek semmi sem túl nehéz.

Ő az, aki sohasem hibázik, mert nem tud hibázni.

Ő kegyelmes, kedves, nem gerjed haragra és bőven árasztja szeretetét.

Ő tegnap, ma és mindörökké ugyanaz.

Ő az, aki kezében tartja a világmindenséget.

Ő az, akit semmi nem zavar össze vagy ér váratlanul.

Ő az, aki még a hajszálaidat is számon tartja.

Ő Jézus, a királyok Királya, az urak Ura. Az, akit a halál sem tudott fogva tartani.

Ő az, aki annyira szeretett és szeret téged, hogy az életét adta érted, hogy senki, semmilyen hatalom, még a Sátán se tarthasson igényt rád.

Ő az, aki le tudja csitítani életed viharait, aki megtart és megőriz téged míg vissza nem tér.

Az, hogy kicsoda Jézus, túlmutat megértésünk határain.

Drága Barátom, mit feleljünk tehát?

LEGYEN HITED!

Igen, legyen hited! Bízz benne! Az Ő hűsége soha meg nem inog. Isten nem olyan, aki meggondolná magát. Ha megmondott valamit, akkor bizonyosan meg is cselekszi azt. Túl állhatatos ahhoz, hogy félúton elhagyjon. Túlságosan elkötelezett ahhoz, hogy magadra hagyjon életed viharaiban.

Legyen hited! Szeretett testvérem, bízz benne! Én itt vagyok, hogy szurkoljak neked!

Hiszek URAM, segíts hitetlenségemen.

/Ebosereme Aifuobhokhan/

Ebosereme Aifuobhokhan Nigériában él. Szenvedélyesen olvassa és szereti Isten szavát. Ő vezeti a Hausa fordítócsapatot a Szeresd Nagyon Istent családban és minden anyagot lefordítanak Hausa nyelvre, amit világszerte több, mint 40 millió ember beszél. Emellett a Szeresd Nagyon Istent Bátorító és Imaharcos csoportjaiban is szolgál. Ha megkérdezzük, mi az életcélja, mindig azt mondja: „Jézusra mutatni fel.” Egyedülálló, Istent szereti a legjobban. Mammográfus és radiológus a Nigériai Edo állam Egyetemi Kórházában.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/have-faith/
Fordította: Szabó Eszter
Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .