Figyelj Krisztusra

„Amikor valaki házat épít, akkor jobban megbecsülik az építőt, mint az épületet. Ugyanez a helyzet Jézussal is: sokkal nagyobb tiszteletet érdemel, mint Mózes. Mert minden háznak van építője, de Isten az, aki mindent felépített.” – Zsidókhoz 3:3-4

Megdöbbentett a 3. fejezet első versének ez a része, amely így szól: „ Ezért mindnyájan figyeljetek Jézusra! Őrá gondoljatok, aki hitünk szerint Isten Apostola és Főpapja. Nektek mondom ezt, szent testvéreim, akiket Isten elhívott.” A Zsidókhoz címzett levél írója „szentnek” nevezte e levél címzettjeit. Miért nem nevezhetjük őket csupán testvéreknek, miért hívjuk őket szenteknek?

Szent azt jelenti, hogy „elkülönített”. Az üzenet, amire a szerző emlékeztetni próbálta őket, az, hogy ők nem egyszerű emberek, akik élik életüket ahogy szeretnék, anélkül, hogy tudnák kik ők valójában. Emlékeztetni akarta őket arra, hogy kik ők: szentek, elkülönítve Istennek.

Eszembe jut, hogy Isten mennyire szeret minket különválasztani. De mire választott ki? Az 1. vers azt mondja, társai vagyunk annak a mennyei elhívásnak, hogy Jézust hirdessük bárhol, ahol járunk, hogy beszéljünk az embereknek Jézusról és felkészítsük őket az örök életre. A vers így folytatja: „Őrá gondoljatok, aki hitünk szerint Isten Apostola és Főpapja”. Ez hihetetlen!

Isten elválasztott bennünket, hogy beszélhessünk másoknak Jézusról és a kereszten végzett munkájáról; Jézusra figyelve, nem a közösségi médiával, a televízióval vagy az örökkévalóságot nem szolgáló szórakozással foglalkozva. Arra hívott el, hogy figyeljünk Rá. Amint Jézusra gondolunk, képesek vagyunk úgy élni az életünket, ahogy Ő szeretné, és ezáltal valóban mások vagyunk. Ha megvalljuk Jézust, akkor mindig lebegjen szemünk előtt, hogyan élt itt a földön, figyeljük szavait, töltsünk Vele időt imádságban, olvassuk Igéjét és szolgáljuk Országát. Tudatosítsuk, hogy úgy tekint ránk, mint társaira abban a mennyei elhívásban, hogy Vele járjunk.

KIRE FIGYELSZ?

A 2. vers elmondja nekünk a Krisztusra figyelés egyik módját.

Hű volt Istenhez, aki elküldte őt, hogy a földön éljen, és hogy meghaljon a bűneinkért. Úgy járt, ahogy Apja akarta, úgy élt, ahogy Apja akarta, feláldoztatott, szeretett és szeret, gondoskodott és továbbra is gondoskodik. Úgy ment a keresztre, mint egy juh, akit levágtak, nem vitatkozott és nem állt ellen, ehelyett imádkozott értük, némán fizette az árat. Hűséges volt. Megkérdeztem magamtól: „Ebos, hű vagyok-e ahhoz a munkához és élethez, amelyet Isten a kezembe adott, hűséges vagyok-e Isten életemre vonatkozó terveihez és céljaihoz, vagy kifogásokat keresek-e és elmenekülök, hű vagyok-e Istenhez?” Ma, kedvesem, engedd meg, hogy megkérdezzem, hűséges vagy?

Az írások tele vannak olyan férfiakkal és nőkkel, akik halálukig hűségesek voltak Istenhez. Ez a világjárvány, amelyet 2020-ban tapasztalunk, mindenhol tombol, és ezt az időszakot rostának tekintem, amelyen keresztül Isten megpróbálja a szívünket és megmutatja nekünk, kik vagyunk.

Szeretteim, mióta megvalljuk Krisztust, szentek vagyunk, kiválasztottak vagyunk Isten számára. Krisztus legyen a példaképünk, akire figyelünk és akit lemásolunk. Az Ő szava legyen a mércénk, maradjunk hűségesek hozzá. Isten, aki mindenikünket az Ő dicsőségére alkotott, sokkal több megtiszteltetést és szavakat érdemel az életünkben, mint bárki más, mint bármely rendszer, mint bármely kormány vagy intézmény.

Atyánk, csodálattal tölt el, hogy mennyire szeretsz minket, és elhívtál, hogy elkülönüljünk a Te dicsőségedre. Kérünk, bocsáss meg nekünk minden hűtlenséget. Tisztítsd meg szívünket, fordítsd figyelmünket Jézusra, taníts hűségre, emlékeztess minket Önmagadra és arra, hogy dicsőségedre és örömödre teremtettél minket. Jézus, szeretünk téged. Jézus nevében imádkozunk, Ámen.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/take-note-of-christ/
Fordította: Szaniszló Tünde
Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .