Erőt kaptunk – Egykor és most – 6. heti memoriter és kihívás

6. heti kihívás:

Pál biztosan tudta, hogy Isten támogatni és segíteni fogja őt, amikor szüksége van rá. Ezen a héten írj listát arról, hogy Isten milyen módon bizonyította hűségét feléd! Tedd a listát olyan helyre, ahol mindennap láthatod! Amikor elolvasod, adj hálát Istennek múltbeli hűségéért és kérj hitet ahhoz, hogy bízni tudj a szabadításában!

Közösséget teremt Istennel a benne és az ő terveiben való gyönyörködés által
Akkor kerülhetünk közösségbe Istennel és követhetjük Őt, ha elmélkedünk az ő tulajdonságain és kifejezzük neki az iránta való hálánkat, csodálatunkat és szeretetünket, és kérjük, hogy segítsen minket úgy élni, hogy az életünk ezeket a tulajdonságokat tükrözze. Éppen ezért, ha Istenről szóló igéket raktározunk el az emlékezetünkben, az segíteni fog, hogy úgy viszonyuljunk Istenhez, amilyen ő valójában.

+1 tipp a memoritáláshoz: nyiss egy füzetet vagy egy mappát a megtanult igeverseknek és valamilyen rendszer alapján ismételd őket át időről időre. Ha már sok igevers összegyűlt, akkor oszd be őket a hét napjai szerint és az aznapiakat ismételd át. Kezdd ezzel a csendességedet, hogy az épp tanulandó vagy már megtanult igeverseket átismétled.

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .