Erőt kaptunk – Egykor és most – 4. heti memoriter és kihívás

4. heti kihívás:
A tanítványok elkötelezték magukat egymás erősítésére és bátorítására. Ezen a héten ki az, akit bátoríthatnál? Gondold ki, hogyan erősíthetnéd meg a hitét, majd cselekedj!

Miért tarthatjuk az Igék memorizálását elengedhetetlennek a keresztény életben?
Vigasztalást és tanácsot tudsz adni azoknak, akiket sze­retsz
Amikor valakinek szüksége van a vigasztalásodra és a tanácsaidra, nem biztos, hogy éppen kéznél van a Bibliád. Ilyenkor jó, ha fejből idézed az Igéket. Emellett a szívedből szóló igének rendkívüli ereje van. Ahogyan a Péld 25,11 írja: „Mint az aranyalma ezüsttányéron, olyan a helyén mondott ige.” Amikor az Isten szeretetével teli szív Isten igéjével teli gondolatokat ébreszt, akkor áldás árad a szájból.
+1 tipp a memorizáláshoz: használd a technikát – telefonod vagy más felvevő segítségével, olvasd fel és rögzítsd az igeverset, akár úgy is, hogy többször egymás után felolvasod, akár tízszer. Ezt utána minden nap hallgasd meg és ha tudod mondd a felvétellel együtt hangosan. Néhány nap után már biztosan tudni fogod fejből is.

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .