Erőt kaptunk – Egykor és most – 1. heti memoriter és kihívás

1. heti kihívás:
Az első gyülekezet olyan magukat odaszánó hívők csoportja volt, akik gyakran találkoztak és mindenüket megosztották egymással. Ezen a héten határozd el, hogy a következő három hónap során heti rendszerességgel találkozol hívő testvéreiddel! Tervezzetek együtt és találjátok ki, hogyan illeszthetitek be ezeket a programokat az életetekbe!

Miért tarthatjuk az Igék memorizálását elengedhetetlennek a keresztény életben?
A következő 6 hétben végiggondoljuk közösen, milyen haszna van annak, ha rászánjuk az időt és energiát, hogy megtanuljuk az igeverset.
Segít hasonlóvá válni Krisztushoz
Pál írja: „Mi pedig, miközben fedetlen arccal, mint egy tükörben szemléljük az Úr dicsőségét mindnyájan, ugyanarra a képre formálódunk át az Úr Lelke által dicsőségről dicsőségre.” (2Kor 3,18). Ha Krisztushoz hasonlóvá válunk, akkor szüntelenül látnunk kell Őt. Ez történik az Ige által. „Az Úr még többször is megjelent Silóban azután, hogy kijelentette magát Sámuelnek Silóban az Úr igéje által.” (1Sám 3,21). A Biblia memorizálásának hatására rendületlenebbül tudunk Jézusra tekinteni és tisztábban látjuk őt.

+1 tipp memorizáláshoz: készítsd el az igeverset A4-es méretű papírra (ha tudod, nyomtasd ki felnagyítva, hogy éppen kiférjen az A4-es papírra). Rakd ki a konyhába a hűtőre, vagy falra, vagy kommunikációs táblára, ahol kézre esik és ahol látod. Ebéd előtt és ebéd után mondd el / mondjátok el a családoddal az igeverset közösen. Ha szeretnéd megspékelni egy kis nyelvtanulással, akkor a lapra a magyar verzió alá írd ki angolul / németül, attól függően h a gyerekek vagy te milyen nyelvet ismertek és úgy ismételjétek el mindegyik nyelven.

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .