Élethosszig tartó tanulmányozás

Ahogy tanulmányunk végére érünk, azért imádkozom, hogy ez a tanulmány ébressze fel bennünk a vágyat és a lelkes izgatottságot, hogy ássunk mélyre Isten Igéjében és növekedjünk Megváltónk megismerésében.

Sok ingyenes eszközről olvashattunk, beleértve a könyveket, kommentárokat, prédikációkat, amelyek segíthetnek nekünk a tanulmányozásunkban és áldásunkra váltak. Hozzuk ki a legtöbbet ezekből a lehetőségekből.

Még néhány dolog, amiről ne feledkezzünk meg:

Mindig kezdjük a saját megfigyelésünkkel. Használd a kérdéseket, amelyekről korábban szó volt ebben a tanulmányban, segíteni fognak neked abban, hogy a lehető legtöbb információt kivehesd az adott részből. Még az is segíthet, ha leírod ezeket a kérdéseket, és beleteszed a Bibliádba, hogy bármikor utánanézhess, amíg meg nem jegyzed őket.

Amikor elkezdjük tanulmányozni a Bibliánkat, ne felejtsük el, hogy a szövegnek egy konkrét jelentése, de sok alkalmazási lehetősége van. A te feladatod megtalálni ezt a jelentést a tőled telhető legjobb tudás szerint, ezért van az, hogy Isten Igéjének tanulmányozása kemény munka.

„Úgy tanulmányozom a Bibliát, ahogy az almát szedem. Először megrázom
az egész fát, hogy az érettek leessenek. Majd megrázok minden ágat, miután
megráztam az ágakat, megrázom a gallyakat és az ágacskákat is. Majd benézek
minden level alá… Megállok minden egyes versnél a Szentírásban és megrázok minden
egyes gallyacskát, hogy ha lehetséges valamennyi gyümölcs mindenképpen leessen.” (Luther Márton)

Miután leírtunk annyi megfigyelést, amennyit csak tudtunk, elvégeztük az értelmezés feladatát, megvizsgáltunk néhány kommentárt, megbeszéltük a szakasz jelentését más hívőkkel, meg fogjuk találni a módját annak, hogy alkalmazzuk a körülményeinkhez és a környezetünkhöz azt, amit megtanultunk. Az Ige tanulmányozásának nem az a lényege, hogy még több információval ellásson, hanem hogy átformáljon bennünket. Alkalmaznunk kell a tanultakat a saját életünkben.

Jerry Bridges ezt írta: „Miközben kutatjuk az Írásokat, engednünk kell, hogy az Írás is
kutasson minket, hogy megítélje a személyiségünket és vezessen.”

Isten Igéje kincs, de ezt nem mindig ismerjük fel. Hogyan változtatjuk meg a gondolkozásunkat? Hogyan tudnánk többre értékelni, mint bármelyik vagyontárgyunkat? Akkor, ha egyre jobban elkötelezzük magunkat vele. Minél többet olvassuk, tanulmányozzuk, írunk róla, imádkozunk vele kapcsolatban, megtanuljuk kívülről, annál inkább fogjuk értékelni és látni benne a kincset.

Íme, néhány tanulmányozási eszköz, amit a csapatunk értékesnek és nagy segítségnek tart Isten Igéjének tanulmányozása közben. Ezek közül néhány ingyenes, mások elérhetők az Amazon vagy más könyvkereskedéseknél. (Sajnos ezek a források nem érhetők el magyar nyelven, ezért a lenti felsorolás az angolul tudóknak lesz segítségére – a szerk.)

Kommentárok és egyéb források:

Legtöbben nem ismerjük egymást, szerte a világban élünk, különböző kultúrákban és különböző nyelveken beszélünk, de hasonló nehézségeink vannak és hasonlók a küzdelmeink. Nem ismerjük most egymást, de egy nap majd együtt fogjuk elkezdeni megélni az örökkévalóságot. Imádkozzunk egymásért, hogy Isten Igéjét minden más könyvnél nagyobbra tartsuk és általa még inkább tiszteljük az Biblia Istenét.

Jézusra nézve,

Forrás: https://lovegodgreatly.com/a-lifetime-of-study/
Fordította: Pfaff Mária
Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .