Általa alkotva

„A láthatatlan Isten látható képmása az elsőszülött Fiú, aki minden teremtmény előtt született, s aki által Isten a mindenséget teremtette: a mennyei és földi lényeket, láthatókat és láthatatlanokat, a szellemi uralkodókat, fejedelmeket, hatalmasokat és kormányzókat. Mindezeket Isten a Fia közreműködésével, és a Fia számára teremtette.” – Kolossé 1:15-16

Ez a néhány Kolosséiaknak írt vers hihetetlen leírást nyújt Krisztus felsőbbrendűségéről. Nemcsak arról tájékoztatnak, hogy ki Jézus, hanem hihetetlen betekintést nyújtanak az Ő hatalmába és képességeibe.

Van néhány hihetetlen igazság, amelyet ebben a részben látnunk kell, tehát merüljünk bele együtt!

Kezdjük azzal, hogy tíz észrevételt írunk ki a részből. Ha emlékeztetőre van szükséged, tekintsd meg az előző bejegyzést néhány dologért, amit meg kell figyelni. Ne feledd, hogy a megfigyelés célja az, hogy csupán azt rögzítse, amit látunk. Még nem vonunk le következtetéseket, még nem alkalmazunk semmit.

Nagyszerű megfigyelési technika az ismételt szavak vagy kifejezések rögzítése. Látsz ismételt szavakat? Húzd alá őket a szakaszban.

Ezután jelölj ki minden igét. Az igék lehetnek mind cselekvések, mind állapotok. Vagyok, van, vannak, volt, voltak, lenni és voltunk, mind igék.

Mit észlelsz az ismételt szavak és igék megjelölése után? Ismétlődik valamilyen ige?

Ezen a héten azt vizsgáltuk, hogy Isten milyen módon tárja fel magát. Isten kinyilatkoztatja önmagát Szaván keresztül, de a teremtésben is feltárja magát. A Kolossé 1:15-16 szerint hogyan tárja fel Isten magát vagy jellemét a teremtésben?

A szerző egyszer megemlíti a teremtést, és kétszer azt mondja, hogy Krisztus teremtett mindent.

  • Mit állít a szerző, hogy Krisztus által teremtetett?
  • Miért lettek teremtve ezek a dolgok? Mi célból?

Miután időt töltöttél ezeknek a verseknek a megfigyelésével, mit fedett fel neked Isten? Ezen a héten a megfigyelésre összpontosítunk, de mivel a jövő heti célra is gondolunk, szánj némi időt arra, hogy elgondolkodj néhány olyan módon, amellyel életedben alkalmazhatod azt, amit megtanultál és megfigyeltél.

Barátaim, Isten hűséges. Megmutatta Magát a teremtésben és az Igében. Továbbra is felfedi magát nekünk. Ahogyan közeledünk hozzá, Ő hűséges és közelít hozzánk. Fussunk keményen továbbra is Ő utána. Ő a Teremtőnk, hűséges Megváltónk és szerető Atyánk. Minden Általa teremtetett. Megnyugodhatunk ebben az igazságban, biztosak lévén affelől, hogy semmi nem történhet meg velünk, ami nincs a Tervében és Céljai között.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/created-by-him/
Fordította: Szaniszló Tünde
Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .