Isten hozott a Közelebb Istenhez c. tanulmányban

Isten hozott, Barátom!

Reméljük, hogy ugyanolyan izgatott vagy akárcsak mi! Ezt a tanulmányt azzal a szándékkal hoztuk létre, hogy Bibliatanulmányozási módszereket sajátítsunk el, melyek reménységünk szerint elmélyítik kapcsolatunkat Istennel.

Hisszük, hogy a Biblia Isten ihletett, tévedhetetlen Szava, melyet azért kaptunk, hogy általa megismerjük Őt, és tudjuk, hogyan tiszteljük és dicsőítsük Őt. Azt szeretnénk, hogy ne csak olvasói legyünk Szavának, hanem cselekvői is. Azt akarjuk, hogy megváltoztasson minket és formáljon bennünket, hogy jobban hasonlítsunk Jézusra és megtanítson arra miként éljünk.

Ehhez meg kell tanulnunk úgy olvasni, ahogy szerették volna, hogy olvassuk. Úgy kell tanulmányoznunk Szavát, hogy felismerjük mi volt a szerzők (mind a Szent Szellem és az emberi szerzők) közlendője az eredeti olvasóközönséggel.

A Közelebb Istenhez más lesz mint az eddigi sok más Szeresd Nagyon Istent tanulmány. (Ne aggódj, visszatérünk a már általunk megszokotthoz a következő tanulmányunkban.) A tanulmányozó napló ugyanúgy fog kinézni, helyet adva a Bibliaolvasásnak és az IMÁK módszer alkalmazásának. A napi áhítatok is ugyanúgy fognak kinézni, iránymutató betekintést adva a napi olvasás elősegítéséhez.

Ami más lesz, azok a hétfői, szerdai és pénteki blogbejegyzések. Ezek a blogbejegyzések munkafüzetként fognak működni. Reméljük, hogy ezeket a blogbejegyzéseket arra fogod használni a tanulmány során, hogy jobban elmélyedj a Bibliatanulmányozási módszerekbe – különösen az IMÁK módszerbe. Áttekintjük a hatékony memorizálás, megfigyelés, értelmezés, alkalmazás és ima hatékony technikáit és módszereit.

Ezen a héten áttekintjük mennyire fontos Isten Szavának tanulmányozása, és az IMÁK módszert. Jövő héten elkezdjük átnézni a hatékony megfigyelés technikáit.

Tanulmányi naplód tökéletes hely az új technikák és módszerek kidolgozásához, amelyeket megtanulunk. Itt leszünk melletted, hogy ösztönözzünk, és mi is együtt tanulunk veled!

Az Isten Szavával eltöltött idő soha nem elpazarolt idő.

Míg a Szentírás élő és aktív, addig annak megértéséhez fegyelemre és elkötelezettségre van szükség. Amint együtt elindulunk ezen az úton, határozzuk el, hogy Isten Igéjének tanulmányozása lesz első helyen az életünkben.

Határozd el és tervezd meg, hogy ezt a tanulmányt céltudatosan fogod végigcsinálni! Hidd el, nem fogsz csalódni!

Forrás: https://lovegodgreatly.com/welcome-to-draw-near/
Fordította: Szaniszló Tünde
Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .