Bevezetés a Közelebb Istenhez c. tanulmányba

„Jöjjetek közel Istenhez, és Ő is közeledni fog hozzátok!“

Micsoda ígéret! Isten nem csupán azt ígéri nekünk, hogy felfedi magát, ha keressük Őt, hanem azt is, hogy közeledni fog hozzánk, sőt, Ő keres bennünket.

A következő hat hétben pedig pontosan ez a célunk: közeledni Istenhez. Emellett reméljük azt is, hogy olyan eszközökre és módszerekre bukkanunk majd, amelyek egész életünkben segítenek minél közelebb kerülni Hozzá.

Isten Igéje egy mély bánya telis-tele kincsekkel és felbecsülhetetlen értékű drágakövekkel. Nem számít, milyen régóta tanulmányozzuk, mennyire ismerjük, hányszor olvastuk el, ez a bánya sosem ürül ki. Isten Igéje mindig tanít, mindig irányt mutat és bátorít, csak tudnunk kell, hogyan ássunk a mélyére.

E tanulmány során a 19. zsoltár tüzetes vizsgálatán keresztül tanulunk majd Isten Szavának kincseiről. Emellett számos további igeverset is górcső alá veszünk, hogy jobban megérthessük, miképp használja Isten az Ő Igéjét az életünkben, és hogy az Ige hogyan formál bennünket. A 19. zsoltár segítségével újfajta bepillantást nyerhetünk abba, milyen fontos és értékes Isten Szavának tanulmányozása.

Hetente több alkalommal is visszatérünk majd a 19. zsoltár bizonyos verseihez. Nemcsak memorizáljuk egyes részeit, hanem többször el is olvassuk őket. Isten Igéjét nem egyszeri olvasásra szánták és minél többször vizsgáljuk, annál többet tanulhatunk belőle.

És ez nem minden! Blogbejegyzéseinkben részletes útmutatást adunk Isten Szavának tanulmányozásához. Elmerülünk az IMÁK-módszerben, és együtt sajátítjuk el, hogyan figyeljünk Isten Igéjére és hogyan tudjuk azt hatékonyan átültetni az életünkbe.

Bár az Ige élő és ható, fegyelem és elkötelezettség szükséges ahhoz, hogy megértsük. Amint együtt elindulunk az úton, határozzuk el, hogy Isten Igéjének tanulmányozása lesz első helyen az életünkben!

Az Isten Igéjére szánt idő sosem elpazarolt idő!

Határozd el és tervezd meg, hogy ezt a tanulmányt céltudatosan fogod végigcsinálni! Hidd el, nem fogsz csalódni!

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .