Az Ő kezében

A karantén Csehországban nem olyan szigorú, mint máshol. Továbbra is járhatunk boltba és elmehetünk sétálni. Sokan elveszítették a munkájukat, míg mások otthonról dolgoznak, miközben a gyermekeikkel is foglalkozniuk kell, azonban magasztaljuk Istent, hogy az országunkban nincs túl sok megbetegedés. Olyan diákként, aki most fejezi be az utolsó évét, az életem nem sok dologban különbözik a megszokottól. Készülök a vizsgáimra, írom a szakdolgozatomat, és mindezt otthon teszem, ahol a vizsgaidőszak alatt amúgy is lennék.

Ennek ellenére a lemondott programok és a jövő bizonytalansága rám is hatással vannak. Most végzem az utolsó évemet az egyetemen. Úgy terveztem, hogy befejezem a gyakorlatot, megírom a szakdolgozatomat, leállamvizsgázok és férjhez megyek. És habár a terveim a karantén és a sok programlemondás ellenére sem változtak, bizonytalan vagyok abban, hogy mi lesz ennek az egésznek a vége.

A karantén első napjaiban ismét elém került a Zsoltárok 33:10:

„Az Örökkévaló áthúzza a népek számításait, meghiúsítja a nemzetek terveit.”

Ez az igevers mindig is eléggé kegyetlennek tűnt számomra, mivel nem egy olyan Istenről beszél, amilyet én ismerek. Most azonban egy kicsit más szemmel olvastam. Az, hogy Isten keresztülhúzza a terveinket nem egyfajta büntetés. Csak tény. Hány embernek, nemzetnek és kormánynak kellett az utóbbi időben megváltoztatnia a terveit?

Miközben azon gondolkodtam, hogy mit írjak a koszorúslányaimnak, amikor arról akartam tájékoztatni őket, hogy az esküvővel egyáltalán nem haladunk, először azt akartam mondani nekik, hogy az esküvő a koronavírustól függ.

Aztán rájöttem, hogy ez nem igaz. Nem a koronavírus-járvány kezében vagyok. Én Isten kezében vagyok. Ez az az igazság, amit meg akarok vallani.

A Zsoltárok 33 a következőképpen folytatódik: „De amit az Örökkévaló mond, az örökre érvényes marad, amit tervez, az megvalósul minden nemzedékben.”

Senki nem tudja, hogy mi következik, de az Úr csodálatos szívének szándékai minden nemzedékre egyaránt érvényesek. Ez az igazság ma bátorított engem, és csak remélni tudom, hogy téged is.

Kristyna Cihakova,
A Szeresd Nagyon Istent cseh nyelvű csapatának tagja – Cseh Köztársaság

Forrás: https://lovegodgreatly.com/in-his-hands/
Fordította: Szabó Anna
Kép: Gergely Csilla

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .