Új szemüveg

A koronavírus okozta világjárvány segített perspektívát váltani: rávett, hogy új szemüvegen keresztül lássam a dolgokat. Nem a ború és a depresszió, hanem a hála szemüvegén át.  

A COVID-19 miatt nagyon sok mindent el kellett gyászolnom egy időre, de hála Istennek, hogy ennyi minden hiányozhat és lehet majd újra az enyém! Még soha nem értékeltem ennyire a városi séták szabadságát, a gyülekezetbe járást, a játszóterezést gyermekeimmel, vagy a barátaimmal és családtagjaimmal eltöltött szabadidőt.

Sok értelemben megállt az élet Magyarországon. Az otthonunk mégis folytonos mozgásban van! Lehetetlen egy percet egyedül lenni, és a mosatlan edény és szennyesruha halmai elképesztő gyorsasággal termelődnek újra. Néha úgy érzem, hogy beléptem az otthonról dolgozás – főzés – otthonoktatás – gyermekgondozás és szórakoztatás soha véget nem érő körébe. Mégis, új szemüvegemmel észrevehetem, hogy a járványnak köszönhetően végre az otthonunkra, belső világunkra koncentrálhatok a külvilág helyett.

Végre megláthatok olyan dolgokat, amiket máskor túl elfoglalt voltam észrevenni: milyen kifejezően rajzolnak a gyerekeim, milyen jó együtt nevetni, hallani a lányomat olvasni és látni a fiam örömét, amikor megnyeri a társast! Szeretném itt megjegyezni, hogy új szemüvegem nem rózsaszín és azt is jól látom vele, hogy éppen milyen nehézségekkel küzdünk. Felnőtt és gyerek egyaránt szenved a barátok hiányától és a megszokott különórák és közös programok elmaradása miatt, így van, hogy ingerültek és feszültek leszünk. De MOST van lehetőségünk együtt lenni sokat és élvezni egymás társaságát, dédelgetni ezeket a különleges, soha vissza nem térő pillanatokat. Azt az ajándékot kaptuk, hogy értékelhetjük azt amink már van, ahelyett, hogy később sajnálkozva tekintenénk vissza és bánnánk, hogy túl elfoglaltak voltunk Isten ajándékait észrevenni az életünkben.

Néhány hónapja abban a kiváltáságban van részem, hogy a Szeresd Nagyon Istent nemzetközi vezetőivel dolgozhatok együtt. Micsoda fantasztikus nőkről beszélek! Ahogy hallgattam a különböző országokban élő nők történeteit, hirtelen felgyúlt a fény, rájöttem, hogy túlságosan is ismerős, amit megosztanak. Hiszen mind ugyanazon megyünk át! Mind gyászolunk valamit. Mind új terheket cipelünk a járvány miatt. Mindenki, akit felhívok, érti, hogy min megyek át, és bárkit bátoríthatok azzal, amivel engem bátorított az Úr. Milyen más esemény által élhetnénk ezt meg? Milyen más módon jöhetne létre mindannyiunkban mély együttérzés és megértés valaki iránt, aki a bolygó másik oldalán lakik?

Kegyelmet kaptunk erre az időszakra és együtt nézhetünk szembe a nehézségekkel és élhetünk most is az Úr dicsőségére. Ha az Úrra függesztjük a szemünk és leleményességet kérünk tőle, valami gyönyörűt fogunk megtapasztalni. Rájövünk, hogy még ebben az időben is van célunk!

Nehéz a szívem, amikor az egyedülálló emberekre gondolok, különösen azokra, akik gyermekeiket egyedül nevelik és most még kevesebb segítséghez, támogatáshoz jutnak.

A gyülekezetünk felhívja az egyedülállókat, online közösséget biztosít számukra Bibliatanulmányok és „házicsoportok” keretében, hogy ne érezzék magukat teljesen elszigetelve. A gyermekeim rajzolnak a barátaiknak, videón vicces arcokat vágnak nekik vagy megmutatják, hogy mit játszanak, miket készítettek. Ételt küldünk a szükségben lévőknek, ami segít a gyermekeimnek is megtanulni, hogy törődjenek másokkal és segítsék azokat, akik hiányt szenvednek. Ez az időszak rávesz, hogy a szemünket és a gondolatainkat a megfelelő helyen tartsuk: Istenen és az Ő dolgain, nem pedig saját magunkon.

Bátorítalak, hogy nézz te is az Úrra és találd meg új céljaidat ebben az időben is! Új helyen és módon akar veled találkozni és tud segíteni friss megvilágításban látni az életed. Gyerünk, bátran vedd fel azt az új szemüveget!

„Ez az oka, hogy nem adjuk fel, és nem fáradunk bele a szolgálatba. Igaz, a „külső emberünk”, vagyis a testünk egyre idősebb és gyengébb, de a „belső emberünk” mégis napról napra megújul. Mert a mostani, könnyen elviselhető szenvedéseink csak rövid ideig tartanak, mégis örök dicsőséget szereznek számunkra! Ez a dicsőség pedig olyan csodálatos, hogy össze sem lehet hasonlítani a szenvedéseinkkel. Ezért nem a látható dolgokat tartjuk szem előtt, hanem a láthatatlanokra figyelünk. Ugyanis ami látható, az hamar elmúlik, ami pedig láthatatlan, örökké megmarad.”2 Korinthus 4:16-18

Bolbás Viola,
A Szeresd Nagyon Istent Nemzetközi Szolgálatának vezetője

Forrás: https://lovegodgreatly.com/new-glasses/
Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .