A jövőnk biztos kezekben van

Az Egyesült Királyságban jelenleg az az utasítás van érvényben, hogy annyi időt kell az otthonunkban tölteni, amennyit csak lehet. Csak néhány eset indokolja, hogy elhagyjuk a lakást. Ezek közül egyik a napi egyszeri testmozgás akár egyedül, akár a háztartás többi tagjával együtt. Amikor napi testmozgás ürügyén kimerészkedünk, főként akkor, amikor mások is vannak a közelben, mindig megfogom a gyerekek kezét, hogy a kiszabott két méter távolságot megtartsuk.

A legkisebb gyermekem azonban nem rajong túlságosan a műveletért. Tudja ugyan, hogy néha muszáj, de ahogy kitisztul előttünk az út és szabaddá válik a terep, azonnal elrohan… és nem is tér vissza, egészen addig, amíg egy nagyobb kutyával nem találja szemben magát, akkor ugyanis hozzám menekül és a kezembe csimpaszkodik, míg a veszély el nem múlik.

Ilyenkor gyakran azt mondom neki: Minden rendben, semmitől sem kell tartanod.

Az Ézsaiás 40. és 41. fejezetében a próféta felváltva írja le Isten hatalmát és gyengédségét. Az Ézsaiás 41:10 és 13 pedig az évek során rengetegszer a megnyugvás és a bizonyosság forrásának bizonyult számomra.

Ne félj, mert veled vagyok!
Ne aggódj, mert én vagyok Istened!
Megerősítelek,
igen, megsegítelek,
Igen, igazságos jobbommal felkarollak és megtartalak.
...
Hiszen és vagyok az Örökkévaló, a te Istened!
az, aki fogja a jobb kezed,
aki azt mondja: Ne félj, én segítek neked!

Isten gyengéden szól: Ne félj! Amikor azt kérdezzük: Miért ne? Az Ő válasza így szól: Mert veled vagyok! A hatalmas Vagyok, Jahve velünk van. Már a gondolat önmagában megmelengeti a szívemet. És meg is ismétli, arra az esetre, ha esetleg nem figyeltünk volna oda: Ne aggódj, mert én vagyok Istened!

A mi szerető Mennyei Atyánk azt ígéri, hogy megerősít, segít és megtart bennünket az Ő győzelmes jobbjával. Ez a mi Istenünk állhatatosságára emlékeztet bennünket, aki azt ígérte, hogy örökké megtart minket. Ahogy Jézus mondja a János 10:28-ban: „Én pedig örök életet adok nekik, és soha örökké el nem vesznek, mert senki sem ragadhatja ki őket a kezemből.” Az Ézsaiás 40 végén (a 28–31-es versekben) ízelítőt kaphatunk abból, hogy milyen az a hatalom, erő és segítség, amit Isten nyújt:

„Hát nem tudod,
nem hallottad soha,
hogy Örökké Élő Isten az Örökkévaló,
aki teremtette az egész földet,
figyelmével mindenkit követ,
s nem fárad el soha.
Bölcsessége kifürkészhetetlen.
Ő ad erőt a megfáradottnak,
s az erőtlen erejét megsokszorozza.
Mert elfáradnak még a fiatalok is,
kimerülten összerogynak a legkülönbek.
De akik az Örökkévalóra várnak,
akik benne bíznak,
új erőre kapnak,
szárnyra kelnek, magasra szállnak,
mint a sasok!
Futnak, de nem fáradnak el,
járnak, de nem merülnek ki."

Mi is elfáradunk és kimerülünk. Olyan sok minden nem olyan, amilyennek lennie kéne. Vágyunk rá, hogy Krisztus visszatérjen. De az az elhívásunk, hogy várjunk az Úrra.

Az évek során ráébredtem, hogy a fáradtságom és kimerültségem oka gyakran az, hogy a mindennapi élet változásaira frusztrációval reagálok. Ahogy a misszionárius, Amy Carmichael mondta: „Az elfogadásból békesség fakad.” Szerintem ez egy fontos igazság.

Annyira szeretem, ahogy az Ézsaiás 41:13-ban Isten megfogja a kezünket, és megnyugtat minket, hogy ne féljünk: Én segítek neked, mondja. Semmitől sem kell tartanunk, mert Ő uralkodik az általa teremtett világ felett. És habár ez egy bukott világ, az Ő megváltó terve, célja folyamatosan dolgozik. Később, az Ézsaiás 42:5–6-ban Teremtőnk ismét kézen fog minket, hogy vezessen, megvédjen, és világosságul adjon a nemzeteknek. Isten vezetése céllal történik: azért, hogy olyan életet éljünk, amely világosság a körülöttünk lévők számára és a mi Megváltónkra mutat. És ezekben a napokban erre számos lehetőségünk nyílik.

Ez a világ nem olyan, amilyennek lennie kellene. De ahogyan a kisfiam is hozzám rohanhat, amikor fél, úgy mi is bátran menekülhetünk a mi Megmentőnkhöz. Amikor a félelem át akarja venni felettünk az uralmat, akkor Mennyei Atyánkhoz futhatunk, és megragadhatjuk erős, rendíthetetlen kezét, hogy megerősítsen bennünket és folytatni tudjuk az utunkat.

Ő velünk van, és sosem hagy el minket. A jövőnk nála biztos kezekben van. Ragadd meg hát ezt a kezet!

Julie McIlhatton,
A Szeresd Nagyon Isten írói csapatának tagja – Észak-Írország, Egyesült Királyság

Forrás: https://lovegodgreatly.com/our-future-is-secure/
Fordította: Szabó Anna
Kép: Gergely Csilla

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .