Hinni a hűséges Istenben

Hálás vagyok Istennek a technológiáért. A lengyelországi Krakkóban székelő csoportunk ugyanis online folytatja a Bibliatanulmányozást. Nemrég fejeztük be Habakuk próféta könyvének tanulmányozását.

Habakuk megkérdőjelezte Isten munkáját, siránkozott, és nem értette, hogy Isten miért nem avatkozik be a sok igazságtalanság közepette. A válasz, amit Habakuk próféta kapott Istentől nem oldott meg minden fájdalmas kérdést, ugyanakkor megtanította őt (és vele együtt Isten népét is) arra, hogy Istenben reménykedjen és bizalommal várja az Úr csalhatatlan ígéretének beteljesedését. Habár Isten útjai kifürkészhetetlenek (Róma 11:33), a céljai következetesek.

Egyikünk sem tudja, hogy mit hoz a holnap, azt azonban tudjuk, hogy kicsoda Isten, és Őbenne reménységre és erőre lelhetünk. Tudjuk, hogy Isten jó, szent, igazságos és hűséges, és hogy az Ő kezében van a menny és a föld. Csak tűnődj el egy pillanatra a mindenhatóságán: semmi sem lepheti meg. Bármit is tesz Isten, az a népe javát szolgálja, még akkor is, ha szenvedéssel jár (Róma 8:28).

Ebben a kihívást jelentő időszakban hálás vagyok azért, mert van időnk közeledni Istenhez és elmélkedni az Ő jellemén. Ha valamit megtanultam Habakuk próféta könyvéből az az, hogy a reménységünk nem abban rejlik, hogy mi történik velünk, vagy hogy kik vagyunk: a reménységünk a mi Urunk és Megváltónk. Mert tudjuk, hogy kicsoda Isten és mit tett értünk Jézus Krisztusban. A mi hitünk alapja nem ezen a világon alapszik; a mi hitünk alapja a hűséges Istenünk.

A történelem során Isten mindenhatósága Habakuk panaszát öröménekké formálta: Habakuk örvendezett az Úrban, megváltásának és erejének Istenében. Legyen ez ma emlékeztető mindannyiunk számára, hogy a reménységünk nem belülről, önmagunkból táplálkozik, hanem Jézus Krisztus az alapja. Töltsön el minket öröm, mivel tudhatjuk, hogy Isten hűséges az Ő ígéreteinek megtartásában.

Örvendjünk és vigadjunk, mert ez az a nap, amit az Úr szerzett! Maradj kapcsolatban a barátaiddal és a családoddal, hívd fel a munkatársadat egy kávészünet erejéig, folytassátok a Bibliatanulmányt a csoportotokkal. Maradjatok az Igében és imádkozzátok az Igét. Nézzetek Jézusra, mert egyedül Ő a mi reménységünk és életünk.

Karina Ospanova,
Az orosz nyelvű Szeresd Nagyon Istent csoport vezetője – Krakkó, Lengyelország

Forrás: https://lovegodgreatly.com/faith-faithful-god/
Fordította: Szabó Anna
Kép: Gergely Csilla

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .