Az Ő kegyelme elég

Egyesek számára a társas távolságtartás teljes elszigetelődést jelent: otthonról dolgoznak, online tartják a kapcsolatot barátaikkal és munkatársaikkal, és online követik nyomon az istentiszteletet.
Öt gyermek édesanyjaként jelenleg mi sem áll távolabb az én életemtől.

Lengyelországban, ahol misszionáriusként szolgálunk, az elmúlt hetekben bevezették a teljes kijárási korlátozást. A lengyel kormány egyik napról a másikra bezárta az iskolákat, jómagamat az otthonoktatás világába taszítva, amit a lengyel nyelv három különböző szintjén kell gyakorolnom (ráadásul a lengyel nem is az anyanyelvem).

A kormány ezt követően a határokat is lezárta. Külföldi állampolgárként még mindig várjuk, hogy megérkezzen a letelepedési engedélyünk, így méginkább arra kényszerülünk, hogy ezekben az időkben az Úrban bízzunk. Tegnap hallottuk, hogy hamarosan felszállnak az utolsó Kanadába és Egyesült Államokba tartó repülőgépek. Hatalmas súlya van annak, hogy fizikailag képtelenek vagyunk visszatérni az otthonunkba abban az esetben, ha bármi történne a szüleinkkel.

A betervezett évfordulós utazást törölnünk kellett, pedig a gyerekek nélkül utaztunk volna el. Ha úgy hagyjuk el a lakást, hogy nem bevásárolni, munkába, orvoshoz, vagy járványügyben tesszük, akkor az akár több, mint 10 ezer dollár értékű büntetéssel járhat.

Ráadásul az ilyen embert próbáló körülmények között folyton bánt a lelkiismeret, hogy „misszionáriusként” nem teszek többet azért, hogy Jézusról beszéljek az embereknek ebben az időszakban. Amíg mások online bibliatanulmányokkal, istentiszteletekkel és a kapcsolataikkal foglalkoznak, addig nekem a teljes kapacitásomat leköti, hogy a házunkban élő nyolc emberről gondoskodjak. És ez arra ösztökélt, hogy közelebbről megvizsgáljam a legnagyobb parancsolatot: Szeresd hát az Örökkévalót, Istenedet teljes szíveddel, egész lelkeddel, teljes értelmeddel és minden erőddel! A második legfontosabb parancs pedig ez: Úgy szeresd embertársadat, mint saját magadat! Ezeknél nincs nagyobb parancs.” (Márk 12:30–31)

Vajon teljes szívemből szeretem Istent?

Ezekben az időkben rendkívül fontos, hogy kapcsolatban maradjunk a Szabadítóval, a Megváltóval, a Baráttal. Az, hogy naponta időt töltök az Ő Igéjének olvasásával és imádsággal örökkévaló távlatba helyezi a jelenlegi világjárványt. Egyedül Ő az, aki igazsággal, élettel és reménnyel ajándékozhatja meg a szívünket.

Amikor az „embertársadat” szót olvasom, akkor olyan emberek jutnak eszembe, akik a szomszédban laknak, azonban Isten arra is ráébresztett, hogy ez a parancsolat azt is magába foglalja, hogy a gyermekeimet és a férjemet is úgy szeressem, mint magamat. Ennyire testközelben megtapasztalni a családot elég komoly kihívást jelent. Ahhoz, hogy az otthonunkban élőket szeressük, ugyanannyi (vagy még több) kegyelemre szorulunk, mint mások esetében. Ámde az 1 Timóteus 5:8 arra emlékeztet, hogy pont a családomról való gondoskodás az, amit Isten most elvár tőlem: „Ha egy hívő mégsem gondoskodik a rokonairól, különösen pedig a saját családjáról, akkor valójában megtagadta a hitet, és rosszabb még a hitetlennél is.”

Egyik nap a gyerekekkel együtt rajzoltunk egy szivárványt, és átvittük a szomszéd néninek, aki özvegy. Annyira hálás volt, hogy felhívott, és megkért, hogy köszönjem meg a nevében a fiúknak és öleljem meg őket helyette is. Elmondtam neki, hogy ha bármiben, akár a bevásárlásban, segítségre van szüksége, számíthat ránk.

Akár a magánnyal és az elszigeteltséggel küzdesz a járvány alatt, akár a zsúfoltsággal és fáradtsággal gyűlik meg a bajod, egyedül Isten kegyelme az, ami megtart.

„Ne fáradjatok bele, hogy jót tegyetek! Ha kitartóan végezzük a munkánkat, akkor majd a maga idején aratni is fogunk!” – Galata 6:9

Krista Taylor
A lengyel Szeresd Nagyon Istent csoport vezetője – Wroclaw, Lengyelország

Forrás: https://lovegodgreatly.com/his-grace-can-sustain/
Fordította: Szabó Anna
Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .