Maranatha

„Aki tanúsítja, hogy ezek a dolgok igazak, ezt mondja: „Igen, hamarosan eljövök!” „Ámen! Jöjj, Úr Jézus!” – Jelenések 22:20

Amikor a keresztények az első században az Úrvacsorát ünnepelték, elmondtak egy imát, mely a „Maranatha” szóval végződött, ami azt jelenti: „Urunk, jöjj”. Keresztényekként lelkesen várjuk Jézus második eljövetelét, amikor visszatér, hogy a bűnt egyszer s mindenkorra gyökerestől kiírtsa, leszámoljon Sátánnal, kitöltse az ítéletet azokra, akik visszautasították Őt, és új eget és földet adjon, melyet az Ő jelenléte és tökéletessége tölt be. 

Mint egyház, várjuk vőlegényünket, hogy eltöröljön minden könnyet, felmentse menyasszonyát minden vele esett gonoszság alól, és az Ő királyságába vigye, hogy valóban boldogan éljenek örökké. Egy nap megkapjuk a mesénk végét és az valódi lesz. 

Mindez azért lehetséges, mert Jézus feltámadt. Megváltónk feltámadása az, amely második eljövetelét valósággá teszi. Egy halott megváltó nem tud visszajönni értünk. Egy halott megmentő nem tud helyet készíteni számunkra. Egy szabadító nem tud végső győzelmet aratni a bűnünk és a halál felett, ha ő maga még mindig a sírban volna.

A Mi Megváltónk él! És mert él, a Szentírás minden ígéretére igényt tarthatunk, onnan kezdve, hogy Ő velünk van és mindent megad, amire szükségünk van, a Vele való eljövendő életünk ígéretével bezárólag.

Jézus visszajövetelének ténye nem csupán egy eseménynek kellene lennie, amit izgatottan várunk, de hatással kellene lennie arra, ahogyan ma élünk.

A Jelenések könyvének az eleje és a vége egyaránt arról beszél, mit kellene tennünk miközben várakozunk. A Jelenések 1:3 versében János ezt írta: „Boldog és áldott, aki felolvassa, boldogok és áldottak, akik meghallgatják ennek a próféciának az üzeneteit, és engedelmeskednek azoknak, mert már közeledik az idő.” Jézus ugyanezt a bölcsességet adta előnkbe a Jelenések 22:7 versében. Azt mondta: „Figyeljetek rám! Hamarosan visszajövök! Áldott és boldog, aki engedelmeskedik a próféciáknak, amelyek ebben a könyvben le vannak írva.”

Olvasnunk kell az Igét és megtartani. Azért, hogy „az Igéket megtarthassuk”, meg kell tanulnunk tanulmányozni, hogy megérthessük és aztán igaz életet éljünk azok alapján, amit Isten mond nekünk.

Íme néhány dolog, amire ennek érdekében szükség lesz részünkről:

  1. Elkötelezettség – Oda kell szánnunk magunkat Isten Szavának, és nem tudunk elkötelezettek lenni, ha nem adunk neki elsőbbséget. Lehet, hogy eljött az életünkben a lomtalanítás ideje, ami az időnket illeti.
  2. Idő – Az olvasás, tanulmányozás, megértés és a Szentírás tanításainak alkalmazása időt igényel. Olykor feledékenyek, zaklatottak, érdektelenek, lassú felfogásúak vagyunk vagy könnyen elterelődik a figyelmünk. Nem fogunk Isten ismeretében növekedni, ha nem szánunk rá időt, hogy Őt és az Ő Igéjét megismerjük.
  3. Alázat – A Szentírásban találkozol majd olyan dolgokkal, amelyek nem fognak tetszeni. Isten nem olyan, mint mi, és az Ő útjai nem a mi útjaink. Ahelyett, hogy engednénk, hogy a büszkeség megmondja nekünk, hogy mi jobban tudjuk, el kell fogadnunk azokat a kellemetlen és kemény igazságokat és bíznunk Istenben, hogy Ő tudja, mit csinál. 

Dicsérd az Urat, mert feltámadt és eljön újra. Tegyük azt, amit az első századi keresztények, és tegyünk egy „Maranatha”-t az imáinkhoz, mert én nagyon szeretném, ha Jézus visszajönne, amilyen hamar csak lehet. 

Jézusra tekintve,

Forrás: https://lovegodgreatly.com/maranatha/
Fordította: Barabás Mónika
Kép: Gergely Csilla

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .