Megtudja a világ

Mai Igénk ahhoz az asztalhoz visz minket, ahol Jézus ült a tanítványaival azon az estén, amikor elfogták. Tudván tudva mi fog történni, tudva azt, hogy mi következik és az mit követel tőle: Jézus imádkozik. Imádkozott magáért, hogy befejezze azt a munkát, amiért a Földre jött, hogy Isten dicsőüljön meg és Ő visszatérhessen a Mennybe az örök dicsőségbe. Ezután imádkozott a tanítványokért, hogy maradjanak megszentelve, biztonságban és elkülönítve. Mai igeszakaszunkban Jézus értünk is imádkozott, a hívőkért szerte a világban, akik megosztják az evangéliumot másokkal a bizonyságtételeiken és az egységükön keresztül.

„Azt a dicsőséget, amelyet tőled kaptam, továbbadtam nekik, hogy ők is abban az egységben éljenek, ahogyan mi egységben élünk. Én bennük élek, és te, Atyám énbennem — hogy ők is eljussanak a tökéletes egységre. Ennek láttán majd az egész világ felismeri, hogy te küldtél engem, és őket is ugyanúgy szereted, ahogyan engem.” –  János 17:22-23

Gyönyörű imádság, amit még különlegesebbé tesz az, amikor azokra a férfiakra gondolunk, akik Jézussal az asztalnál ültek. Jézus tudta, ki fogja őt elárulni, ki fogja őt megtagadni. Tudta, ki fogja kétségbevonni a feltámadás hitelességét, amíg saját szemével meg nem látja a bizonyítékokat. És azt is tudta, hogy hallaniuk kell azt, hogy mennyire szereti őket, és mennyire szeret minket.

Néhány héttel ezelőtt a kislányommal ültem a szobájában, ő pedig megosztott velem néhány kihívást, amivel most szembesül az egyik lánnyal kapcsolatban az osztályukban. Bántó szavak hangzottak el, mindketten kirekesztettnek érezték magukat, lavírozva a trükkös (és irreális) általános iskolai szabályok között, aminek következtében második osztályos lányok azt gondolják, hogy egyszerre csak 1 ember lehet a barátjuk. Miután meghallgattam és én is elmeséltem néhány saját történetet a barátságokkal való küzdelmeimből, megkérdeztem, mi lenne, ha imádkoznánk ezért a másik kislányért.   

Nem számítottam a kislányom reakciójára. Teljesen magába roskadt. Miközben folytak a könnyei, bevallotta, hogy nagyon szeretne velem imádkozni, de nem azért a kislányért, aki bántó volt vele. Azt hitte, hogy én a másik kislánynak hiszek és jobban fáj a szívem azért a kislányért, miközben ő nem tudott saját fájdalmán kívül másra figyelni.

A feltámadás mindent megváltoztat! Nem vagyunk többé Isten ellenségei, hanem olyan nők, akiket úgy szeretnek, ahogy az Atya szerette Jézust. Van hová tartozzunk, van elhívásunk és van, Aki folyamatosan fohászkodik értünk. Megtapasztalhatjuk azt az örömöt és szabadságot, ami abból származik, hogy az egységet választjuk a viszálykodás helyett, mert örökkévaló látásmódunk van. Tudjuk, hogy a Jézussal töltött örökkévalóság többet ér, mint az, hogy kedvencesdit játszunk, direkt veszekszünk és utat engedünk a büszkeségünknek. Imádkozhatunk azokért, akik csalódást okoznak nekünk vagy megbántanak minket, mert tudjuk, hogy Jézus milyen sokat áldozott fel értünk, és a szeretetünk az, ami a legjobb bizonyságtétel lesz.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/the-world-will-know/
Fordította: Pfaff Mária
Kép: Gergely Csilla

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .