Reggeli emlékeztetők

A Róma 8:1-11 versei nagyon különösen kedvesek nekem. Naponként szükségem van az emlékeztetőre, hogy „már nem fenyegeti büntető ítélet azokat, akik a Krisztus Jézusban élnek”, illetve „annak Szelleme, aki feltámasztotta Jézust a halálból, bennetek lakik”.

Többször van szükségem ezekre az emlékeztetőkre, mint azt elismerném. Akkor, amikor gyengének, megtörtnek és erőtlennek érzem magam. Sokszor érzem úgy, hogy nem tudom elvégezni a feladatomat, mert folyamatosan eszembe jutnak múltbeli bukásaim és azon gondolkozom, ez alkalommal vajon miért is történne bármi másképp. Vannak olyan napok, amikor emlékeztetnem kell magam arra, hogy az az erő, ami segített Jézusnak felkelni a sírjából, segít nekem is felkelni az ágyból. Olykor az is kész csodának tűnik, ha a lábam már azelőtt a földre ér, hogy elöntené az agyamat a stressz és a napi teendők rohama. A múltbeli bukások és a kihagyott lehetőségek helyet követelnek maguknak a gondolataimban és a szívemben is. Ezeket a negatív gondolatokat a Róma 8:1 segítségével le tudom győzni, szavai enyhülést hoznak a szívembe, hálát adva Istennek Szavaiért amint lányaimmal kilépek az ajtón.

Ezek az Igék arra emlékeztetnek, hogy milyen kétségbeejtően szükségem van arra, hogy a Szent Szellem ereje munkálkodjon az életemben, ha arra vágyok, hogy életemet ne magamért, hanem az Ő Nevéért éljem. Szükségem van az életemben Jézus jelenlétére, mert sokszor kísért a világi vágy anélkül, hogy egyáltalán észrevenném. Könnyen kísértésbe hoz, hogy azt akarjam, amire nincs szükségem, hogy olyan dolog után sóvárogjak, amik nem az enyémek, hogy más akarjak lenni, mint a nő, akinek Isten teremtett. A szívem csapong és nekem naponként vissza kell vezetnem az igazsághoz, Jézushoz, az otthonába.

Jobb és rosszabb napjaimon is visszatérek ezekhez az Igékhez, mert meglátom bennük, hogy Isten mennyire szeret engem. Ahelyett, hogy azt az ítéletet hozná, amit érdemlek, Isten kegyelmet ad nekem. Nem kell félnem, amikor Mennyei Atyámhoz járulok, mert tudom, hogy szeretettel és nem kárhoztatással tekint rám. Jézus kereszten elvégzett csodálatos munkája miatt sosem kell szembenéznem a bűneim miatti ítélettel. A következményekkel igen, de nem az ítélettel. Jézus kifizette múltbeli, jelenlegi és jövőbeli bűneim árát is. Emiatt az igazság miatt Istenhez futhatok segítségért és megbocsátásért, nem kell elbujdosnom tőle szégyenemben és bűntudatomban.

A Róma 8:10-11 arra emlékeztet, hogy nem kell a saját erőmre támaszkodnom. Krisztus ereje bennem él. Bennem és benned is. Milyen fantasztikus gondolat!

Ugyanaz az erő, amely feltámasztotta Krisztust a halálból, képessé tesz elvégezni az Ő akaratát. Megerősít, ha emlékeztetőt kapok ebből az igazságból. Jobb és rosszabb napjaimon sem vagyok egyedül, Jézus mindig velem van. Bármi álljon is az utamba, Ő előttem megy.

„Áldott legyen az Isten, Urunknak, Jézus Krisztusnak Atyja, aki nagy irgalmából újjá szült bennünket Jézus Krisztusnak a halálból való feltámasztása által. Ez pedig élő reménységet jelent a számunkra.”1 Péter 1:3

Szeresd nagyon Istent,

Forrás: https://lovegodgreatly.com/morning-reminders/
Fordította: Szabó Eszter
Kép: Gergely Csilla

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .