Az Úr azt nézi, ami a szívben van

De az Örökkévaló ezt mondta Sámuelnek: „Ne arra tekints, hogy milyen szemrevaló külsejű, vagy daliás termetű, mert nem őt választottam. Az ember annak alapján ítél, amit lát, de én nem a külsejét, hanem a szívét nézem.”
1 Sámuel 16:7

Néha elgondolkozom azon, vajon hány „Dávidot” szalasztottunk el csak azért, mert a „Saul-hasonmásokat” fürkészi a szemünk. Úgy gondoljuk, megvan a tökéletes jelöltünk egy állásra, kapcsolatra, vagy a „korona” viselésére, és elszalasztjuk „Dávidot”, akit Isten arra a pozícióra szánt, csak mert nem felelnek meg a felszínes elvárásainknak.

Emlékszem, még gimnazista koromban összeírtam, hogy milyennek kell lennie a leendő férjemnek. Pontosan milyen magasnak kell lennie, legyen barnaszemű, és nevettessen meg. Hát, ezek elég sekélyes elvárások egy férjjel szemben… pont mint amilyennek Sámuel a leendő királyt elképzelte. Szerencsére ahogy egyre érettebb lettem a hitemben is, a férjemre vonatkozó listám kiegészült lelki tulajdonságokkal is.

Sámuelnek is volt egy listája.

Úgy gondolta, tudja, mit akar Isten, olyat, aki nagyban hasonlít Saulra. De pont a lényegben tévedett, hogy milyennek kell lennie annak, aki Isten népét vezethetné. Sámuel hozzánk hasonlóan sokkal nagyobb figyelmet szentelt annak, hogy hogy kell a leendő királynak kinéznie, mint hogy milyen volt a szíve.

Mi is ilyenek vagyunk.

Ahelyett, hogy a szívünk állapota lenne a fontos, méregetjük a csípőnket, a bankszámlánk egyenlegét, a közösségi médián kapott lájkokat és megosztásokat, sőt néha még a gyermekeink viselkedését is.

Isten nem ilyen.

Őt messze hidegen hagyják a számok, hogy hányan követnek a közösségi médiában, mennyit mutat a mérleg, vagy hogy milyen titulusokat tudunk a nevünk elé biggyeszteni. Ami viszont igenis számít Neki, az a szívünk állapota. Nem nézi jó szemmel, ahogy játszmázunk és megpróbálunk minél jobb színben feltűnni mások előtt, és azt meséljük be magunknak, hogy a jól beállított képekkel még Istent is átverhetjük. Mindent tud rólunk, és mert szeret, számít Neki a szívünk állapota.

„Mert a száj azt mondja ki, ami a szívet megtölti.” Lukács 6:45

Számtalanszor láttuk már a történelem során, hogy nem tudjuk a végtelenségig rejtegetni, ami legbelül van. Előbb-utóbb kiderül.

Ezért kell imádkoznunk, hogy „Teremts bennem tiszta szívet, Istenem! Újítsd meg, erősítsd meg szellememet!”Zsoltárok 51:10

Mivel a Királyok Királyának gyermekei vagyunk, el kell hagynunk azt a mérgező gondolkodásmódot, amely szerint a szép kirakat számít, mert ez távolról sem fedi igazságot. Ehelyett kezdjünk el úgy nézni magunkra és egymásra is, ahogy Isten néz ránk, és adjunk esélyt a „Dávidoknak”.

Lehet, hogy te magad érzed úgy, hogy „Dávid” vagy, akit állandóan mellőznek, mert nem tűnsz alkalmasnak egy bizonyos szerepre. Talán téged küldtek ki a semmi közepére a büdös birkákat legeltetni, és úgy érzed, mintha láthatatlan lennél. Ha magadra ismertél, kérlek, halld meg ezt: számít a munka, amit végzel, és Isten valóban lát. Isten a felkészítés legfontosabb szakaszát a láthatatlan évek alatt végzi el a jövő királyai és királynői életében. Engedd Őt, hogy tanítson. Tanulj meg bízni Benne, ahol vagy, és teljes szívedből szolgáld Őt a jelen helyzetedben. Add meg Istennek a tiszteletet a „kiképzőpályán” is, ahova helyezett, és tanuld meg teljes szívedből, teljes elmédből és teljes lelkedből szeretni Őt! Soha nem tudhatod, mire készít, és hogy fogod tudni Őt szolgálni!

Bátorság, drága barátnőm, Isten lát téged. Számítasz Neki. Soha ne érd be kevesebbel, hanem szánd oda Neki teljesen a szívedet, és egy nap megadja a szíved kérését.

Beszélgessünk: Kit tudsz ma bátorítani, és hogyan tudsz nekik segíteni, hogy nemcsak te, hanem Isten is látja őket?

Szeresd nagyon Istent!

Fordította: Greizer Zsófia

Forrás: https://lovegodgreatly.com/the-lord-looks-on-the-heart/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .