Öt imádság a tiszta szívért

A hetednek mik azok az érzékeny pontjai vagy kényes helyzetei, melyek bizonyosan felfedik a szíved valódi állapotát?

Egyesek számára ilyen az, amikor egy hosszú munkanap után dugóba keverednek a délutáni csúcsforgalomban.

Ha kicsi gyermekeid vannak, akkor talán ez a nem-annyira-egyszerű, de-annál-szentségesebb-érzést-keltő felkészítése a családnak a vasárnapi istentiszteletre.

De a listát folytathatnánk a nehéz emberekkel való beszélgetésekkel, a túlterhelt napirendek lehetetlen menedzselésével, vagy éppen az élet krónikus nyomásával, amelyek, akármennyire is nem szeretjük bevallani, a rossznak egy olyan kifakadását okozzák, mely tulajdonképpen csak azt tükrözi, mi rejtőzik valójában a szívünkben.

Ha Krisztusban vagy, Jézus vére tisztára mosott (1 János 1:7, 9). A bűneid bocsánatot nyertek. Új teremtés vagy új szívvel. Amikor Isten rád tekint, akkor tökéletes Fiának igazságát látja (Ezékiel 36:26–27, 2 Korinthus 5:17 és 21, Efézus 4:24, Róma 4:5). Micsoda kegyelem! Micsoda szeretet! Ó, bárcsak sose válnánk közömbössé ilyen végtelen irgalom láttán!

Akkor most mi is teendő?

Az evangélium és a minden egyes nap megújuló kegyelem ellenére egy olyan világban élünk, amelyben naponta meg kell küzdenünk a bűnnel (Galata 5:17). A mai napon is meg KELL tagadnunk önmagunkat. Fel KELL vennünk a keresztünket és követnünk kell Jézust (Máté 16:24). Egy Krisztusban megszilárdult identitást alapul véve próbáljuk meg kézben tartani a dolgokat és rendszeresen megvizsgálni, hogy milyen állapotban van a szívünk, miközben Őbenne növekszünk. Dicsőség Istennek azért, mert ebben nem hagy minket magunkra! Ugyanaz az Isten, aki megváltott bennünket, megerősít minket az Ő Szelleme által, hogy egyre inkább az Ő képmására formálódjunk (Róma 12:2).

Elkeseredetten vágysz az újrakezdésre? Nem vagy egyedül.

Ma, a Krisztus bennünk munkálkodó ereje által döntsünk úgy, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk a szívünk tisztaságáért. Valószínűleg nem fogjuk tudni a feladatot tökéletesen teljesíteni, de szenvedélyesen küzdhetünk érte, miközben magabiztosan megéljük az Ő kegyelmét. Ennek a kezdete pedig a hajlandóság a megadásra – hogy ne az én akaratom teljesüljön, hanem a Tiéd, Úr Jézus (Példabeszédek 3:5–6).

Íme, öt olyan imádság, melyet elimádkozhatsz (és néhány igevers, amelyet megtanulhatsz), hogy segítségedre legyenek a tiszta szívért folyatott küzdelemben:

  1. Vizsgálj meg és vezess! „Vizsgálj meg, Istenem, világítsd át szívem! Próbálj meg, és vizsgáld meg gondolataimat! Nézd meg, van-e bennem gonosz szándék! Vezess engem az örök élet ösvényén!” – Zsoltárok 139:23-24
  2. Vonj közel magadhoz és tisztíts meg! „Jöjjetek közel Istenhez, és Ő is közeledni fog hozzátok! Ti bűnösök, takarítsátok ki a bűnöket az életetekből! Tisztítsátok meg a szíveteket, és ne próbáljátok többé Istent is, meg a világot is követni! – Jakab 4:8
  3. Segíts megőrizni a szívemet! „Hogyan élhet a fiatal tiszta életet? Csak úgy, ha figyel beszédedre és ahhoz igazodik.” – Zsoltárok 119:9/„Mindennél jobban őrizd a szívedet, mert abból fakad az élet forrása!” – Példabeszédek 4:23
  4. Segíts, hogy gyönyörködjek az igazságban és taníts bölcsességre! „Istenem, azt kívánod, hogy lelkem legbelső része is igaz legyen, taníts hát a szívem mélyén bölcsességre!” – Zsoltárok 51:6
  5. Segíts, hogy úgy szeressek, ahogyan Te szerettél! „Mivel engedelmeskedtetek az igazságnak, ezzel megtisztítottátok lelketeket. Most tehát éljetek képmutatás nélküli, őszinte testvéri szeretetben! Isten szeretetével, tiszta szívvel és teljes erőtökkel szeressétek egymást! – 1 Péter 1:22

Ezen a héten ezeknek az imáknak az egyikét le fogom írni egy külön papírra és olyan helyre teszem, ahol a kényes pillanatokban is jól látom. Mit szólsz, csatlakozol? Ha igen, oszd meg kommentben, hogy melyik verset választottad és mikor alkalmaztad, hogy együtt tudjuk a nemes harcot megharcolni!

AZ Ő lábainál,

Whitney

Fordította: Szabó Anna

Forrás: https://lovegodgreatly.com/five-prayers-to-pray-in-pursuit-of-a-pure-heart/

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .