Megigazulásra vágyva

Felzaklatnak a bűneid? Belefáradtál már abba, hogy újra és újra elbuksz? Néztél már magadra és kívántad, hogy bárcsak hasonlítanál jobban Istenre és lennél igazabb?

A Biblia az éhség és a szomjúság szinonimákat használja ezen lelki állapot leírására. Tudjuk, hogy milyen szomjasnak vagy éhesnek lenni. Tudjuk azt is, hogy étel vagy ital nélkül meghalnánk. Így van ez a lelki életünkkel is. Ha hosszú ideig lelki táplálék nélkül vagyunk, akkor az Istenről való tudásunk meggyengül és hitünk is kiszárad.

Jézus azt mondja, hogy az igazságra való éhség és szomjúhozás jó dolog. Jó, mert általában olyan dolgokra vágyunk, amiket szeretnénk, tehát, ha éhezünk az igazságra, az azt jelenti, hogy szeretnénk is. Egyben azt is jelenti, hogy megértettük a Róma 3:23-t:

„Hiszen minden ember vétkezett.”

Hol keressük, ha magunk nem érhetjük el a megigazulást? Önmagunk helyett az egyetlen Igazra kell néznünk. Jézusra kell tekintenünk.

„Mert őbenne, vagyis a Krisztusban való hitem alapján Isten elfogadott engem. Egykor igyekeztem a Törvényt megtartani, és ilyen módon kiérdemelni, hogy Isten elfogadjon engem — ezzel azonban kudarcot vallottam.” Filippi 3:9

Ha mélyen vágyunk arra, hogy Jézushoz hasonlóbbá váljunk, akkor ezért tovább fogjuk keresni Őt és alázatosak maradunk, megértve, hogy magunktól nem igazulhatunk meg és hálásak leszünk Jézusnak, amiért megigazít minket, annak ellenére, hogy nem érdemeljük meg azt.  

De milyen egyszerű is telezsúfolni az életünket programokkal, tennivalókkal, munkával, barátokkal, a családdal való törődéssel, s amit a mindennapi élet megkíván. Nem így van ez mentálisan is? Teletömjük a gondolatainkat félelmekkel, aggodalmakkal, kétségekkel, keserűséggel és rögeszmékkel. Sajnos a zsúfolt élet eredménye, hogy az azonnalit keressük az örökkévaló helyett. A jó életet keressük az igazságosság helyett.

Emlékezzünk vissza a Máté 6:33-mal, ahol Jézus a lehető legjobb tanácsot adta:

„Isten Királyságával és azzal törődjetek, amit Isten igazságossága kíván — erre törekedjetek mindenek előtt! Isten pedig majd törődik azzal, amire szükségetek van.”

Most kezdődött csak az év, és mi szeretünk tiszta lappal kezdeni, ugye? A következő néhány hónapban szelektáljuk ki az életünkből a felesleget és váljon az igazság keresése a legfontosabbá számunkra.

Jézusra tekintve,

Jen

Fordította: Szabó Eszter

Forrás: https://lovegodgreatly.com/desiring-righteousness/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .