Szent és nagyon szeretett

Megosztott nép vagyunk, igaz? Ha csak bekapcsoljuk a tévét, megnyitjuk a közösségi média-oldalunkat, rögtön szembetaláljuk magunkat a különböző vélemények lármájával. Amit pedig a tévében vagy az interneten látunk, nem sokban különbözik attól, ami a kisebb közösségeinkben történik. Isten választott népe mégis arra lett elhívva, hogy más legyen.

Nézzük csak meg a Kolossé 3:12-et:

„Ezért legyetek mindenki iránt együttérzők, kedvesek, alázatosak, türelmesek! Hiszen Isten szeret titeket, és kiválasztott benneteket a maga számára, hogy szent népévé tegyen!”

Nem tudom, te hogy vagy vele, de amikor végigolvasom ezeket a jellemzőket, néhány szó mintha megszúrna, jobban, mint a többi. Nem vagyok benne biztos, hogy a családom vagy a barátaim türelmes nőként írnának le, Isten Igéje azonban kifejezetten világosan azt mondja ki, hogy Isten ezt a tulajdonságot várja tőlünk. Tehát ha beléd is beléd csapott a felismerés, ahogy ezt a listát végigolvastad, ne csüggedj! Istennek hála ugyanis, nem a magunk erejéből kell ezt elérnünk.

Észrevetted, miről volt szó a tulajdonságok listája előtt? Olvassuk el ismét ezt a verset.

„Öltsetek tehát magatokra – mint Isten választottai, szentek és szeretettek – könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet.”

Látod? Választott nép, szentek és szeretettek vagyunk.

Kedveseim, ez mindent új megvilágításba helyez! Azok számára, akiknek kimondottan nehéz együttérzőnek vagy türelmesnek lenniük, nemcsak annyi a válasz, hogy próbálják még keményebben, vagy csak legyenek jobbak, hanem az, hogy nézzetek Jézusra!

Nézd csak, hogyan választott ki minket, és hogyan különített el, hogy jót tegyünk (Efézus 2:10)! Ízlelgesd ennek az igazságát, hogy Krisztusnak a kereszten elvégzett áldozatának köszönhetően mi is szentek és szeretettek vagyunk. És mivel nem tudunk olyat tenni vagy mondani, ami miatt jobban vagy kevésbé szeretne, más emberek vagyunk. És miközben bátran megéljük az elhívásunkat, hogy szentül és szeretve éljünk, mi magunk is együttérzőbbek, kedvesebbek, alázatosabbak, gyengédebbek és türelmesebbek leszünk.

Krisztus áldozata változtat meg minket. Megváltoztatja a velünk született természetünket, és ahogy a boldogmondásokat tanulmányozzuk, és egyre jobban elmélyedünk Isten Igéjében, át is engedjük magunkat Neki, hogy olyanná formálja a szívünket, amilyenné mi magunk nem lennénk képesek.

A Zsidók 4:12 ezt mondja:

„Mert amit Isten kimond, az a szó élő, erőteljes és hatékony. Isten szava élesebb, mint a legélesebb kétélű kard. Mélyen belénk hatol, egészen addig, ahol a szellem és a lélek közötti határ húzódik. Isten beszéde behatol a csontjaink találkozásáig, sőt a csontjaink belsejébe is: megítéli és szétválogatja szívünk gondolatait és szándékait.”

A Róma 12:2 ezt mondja:

„Ne igazodjatok a jelenlegi istentelen korszellemhez, se a divatjaihoz! Ellenkezőleg, újítsátok meg az egész gondolkodásotokat, és ezáltal gyökeresen változzatok meg! Akkor lesztek majd képesek megérteni, mi az, amit Isten akar: ami szerinte jó, ami neki tetszik, amit tökéletesnek tekint. Ezekre igyekezzetek!”

Mi is ezt tesszük a Szeresd Nagyon Istent csapatával. Összegyűlünk Isten Igéje körül, mert hisszük, hogy van hatalma megváltoztatni a szívünket és a gondolkodásunkat. Ha tehát úgy érzed, hogy „szúr” ez a szakasz, vagy hogy nem ütöd meg a mércét, ne csüggedj! Szent és nagyon szeretett vagy, és Isten arra hív, hogy minden nap egyre inkább Hozzá hasonlóvá válj.

Brittany Salmon

Fordította: Greizer Zsófia

Forrás: https://lovegodgreatly.com/holy-and-dearly-loved/

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .