Azt az igát vegyétek fel, amelyet én adok rátok

Az Úr együttműködésre hív minket. Együtt szeretne dolgozni velünk. Jézus azt akarja, hogy közeledjünk hozzá, engedelmeskedjünk neki és tanuljunk tőle. Ez a meghívó egy folyamatos kapcsolatra szól Vele. A mai Igevers pedig két olyan szót is tartalmaz, amelyek válaszadásra hívnak minket: VEGYÉTEK FEL és TANULJATOK.

Isten fel szeretné előttünk fedni hogyan tudnunk jobb életet élni. Tagadhatatalanul igaz, hogy azokra kezdünk el hasonlítani, akikkel időt töltünk, és ahogy egyre több időt töltünk Jézussal, egyre jobban megismerjük az utat, amelyen jár, és törvényszerűen egyre inkább olyanok leszünk, mint Ő. Ha megadjuk magunkat szelíd és tökéletes vezetésének és elmélyülünk az Ő akaratában és látásában, akkor azt ígéri, hogy meg fogjuk találni azt a nyugalmat, melyre olyannyira áhítozik a lelkünk.

Lassan kezdem megtanulni felfedezni azokat az intő jeleket, amelyek arra utalnak, hogy megint a saját fejem után próbálok menni és egyedül akarom megharcolni a harcaimat. Ez az életforma pedig szinte soha nem eredményez megnyugvást és felfrissülést. Sőt, inkább kimerült, ideges, szomorú és csalódott leszek, csak hogy néhányat említsek. A kimerültség, az idegesség, a szomorúság és a csalódottság pedig pont az a pálya, ahol az ellenség a legszívesebben ütközik meg velünk. És ő sosem fogja kihagyni a mérkőzést.

AZONBAN ISTEN… Isten tartogat számunkra valami jobbat. A meghívót már elküldték – neked és nekem is – a kérdés csupán csak az, hogy elfogadod, megjelensz, és megteszed-e, amit meg kell tenned. Isten igájának felvétele megőrzi a lelkünket és az érzelmeinket.

Ha eddig nem tetted volna, akkor kérlek, most keress rá az „iga” szóra. Számomra ez az igevers akkor kel életre, mikor a szemeim előtt látom hogy néz ki egy iga és hogy mire szolgál. Jézus parancsa, miszerint fel kell vennünk az Ő igáját egy meghívás a tanítványságra; hogy Őhozzá tartozzunk és tanuljunk Tőle.

Az élet nehéz – tudom, hogy ezzel ti is tisztában vagytok. És mivel annyi dolog ér minket, ezért nem mindig tudunk szelíd és alázatos szívvel reagálni, azonban szeretném elmondani nektek, hogy a szívnek ez az állapota igenis lehetséges. Az olyan emberekkel és helyzetekkel kapcsolatos viselkedésünk, akik vagy amelyek megbántottak, elhagytak vagy elárultak minket igenis lehet Krisztuséhoz hasonló, amennyiben az Ő igáját vesszük fel és Benne bízunk. Kiemelten fontos, hogy annak az Egyetlennek az igájában maradjunk, aki szelíd és alázatos, hogy megtanuljuk, milyen békében élni még akkor is, amikor háború dúl körülöttünk.

Isten Igéje NYUGALMAT ígér. Ő sosem ígért „boldog” vagy fájdalommentes életet. Csak NYUGALMAT.

A nyugalom egy felbecsülhetetlen értékű kincs, amelyre akkor tehetünk szert, ha bízunk Jézusban, felvesszük az Ő igáját és az Ő tanítványai leszünk. Az igazi nyugalmat nem lehet megvenni, csak megkapni, és egyenes arányban áll azzal, hogy mennyire bízunk Benne.

Ahhoz, hogy életünk során ebben az igában maradjunk szándékosságot igényel, valamint azt, hogy bízzunk Istenben és az Ő életünkre vonatkozó tervében. Van ugyanis egy ellenségünk, aki mindent elkövet annak érdekében, hogy elvonja a figyelmünket és elcsábítson bennünket a nyugalom forrásától.

Határozzuk el, hogy letesszük a terheinket. Ne válaszoljunk a minket ért kritikára és ne küzdjünk ellene. Ne legyünk hirtelen haragúak és bosszúállók. Állítsuk helyre a perspektívánkat éjjel és nappal, a körülményekre való panaszkodás helyett inkább Istent dicsőítve azért a jóért, amit már eltervezett az életünkre. Maradjunk veszteg, és hagyjuk, hogy Isten harcoljon értünk, Ő pedig megnyugvást ad majd nekünk a vihar kellős közepén. Az Ő igája alatt ez is lehetséges.

Kedves barátom, annyira szeretett vagy, és a lelked teremtője arra hív téged, hogy engedelmeskedj Neki. Ő arra vágyik, hogy nyugalmat adhasson neked teljesen függetlenül attól, hogy mi tart ébren éjjel. Vegyük hát fel az Ő igáját és kötelezzük el magunkat a tanulás mellett, hogy egy nyugalmas életet élhessünk.

Kelli

Fordította: Szabó Anna

Forrás: https://lovegodgreatly.com/week-2-wednesday/

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .