Boldogok a lelki szegények

Kétségbeesetten jövünk Hozzád

„A Hegyi beszéd mennydörgő hangon, vitathatatlanul bizonyítja, hogy Isten előtt mindannyian ugyanazon a szinten vagyunk: gyilkosok, indulatosak, házasságtörők, tolvajok és zsugoriak. Mindannyian kétségbe vagyunk esve, és valójában ez az egyetlen megfelelő álláspont olyan emberként, aki szeretné megismerni Istent. Kiestünk az abszolút tökéletes helyről, nem tudunk hova zuhanni, csak a tökéletes kegyelem biztonságos hálójába.”  – Philip Yancey

Múlt hónapban 3 tinédzser fiam bemerítkezett.

A januári Texasba költözésünk óta Isten munkálkodik a családunkban, ami válasz volt speciális imáinkra ebben az időszakban: „Istenem, ismertesd meg velünk Magad mélyebben.”

Tudtuk, hogy ez egy sebezhető ima. Miért? Mert „mélyebbre menni” Istenben – egyre jobban és jobban megismerni, hogy ki Ő valójában, és naponta alázattal és megadással válaszolni erre – nos egyre inkább tudatosult bennünk az Ő nagysága. És az Ő nagysága sokkal inkább felfedi, hogy kik vagyunk mi, emlékeztetve minket arra, mennyire kétségbeesetten szükségünk van Rá.

Ez egy megalázó hely.

Ez egy átformáló hely.

Ez egy olyan hely, ahol a töröttből gyönyörű lesz.

Ahogy énekeltük a gyönyörű éneket a gyülekezeti teremben a családok és barátok nagy csoportja jött egymás elé állva – elnézést kérve -, hogy tanúi lehessenek, amikor az alázatos férfiak, nők és gyermekek mindannyian mindenüket odaadva alámerülnek. Engedelmes és látványos kifejezését annak, hogy „életre emelkednek” a vízből Krisztusban, megvallva a világ számára az átalakulást, ami már elkezdődött belül, hitben.

Erős férfiak jönnek, akik már semmit nem akarnak bizonyítani.

Bátor nők jönnek a szégyen éveiből kiemelve.

Fiatal gyerekek jönnek friss, egyszerű hittel.

Folytak a könnyeim, amikor láttam a szegényeket és a szükségben lévőket, ahogy kétségbeesve jöttek Jézushoz…

A szegények és erőtlenek mind
Az elveszettek és a magányosak
A tolvajok mind jönnek és megvallják
Beismerik, hogy szent vagy  

Hangosan éneklik
Hallelujah
Kiáltják

Hallelujah
És minden szív, amelyik elégedett
És mind, aki méltatlannak tartja magát
Mind, akik tele vannak fájdalommal, és már semmijük sincs
Mindannyian megtudják, hogy szent vagy
Kiáltsd
Menj és kiálts ezt a hegyekről
Menj és mondd el a tömegeknek
Hogy Ő az Isten

(All Sons and Daughters)

Jövünk elkeseredve, mégis óriási reménységünk lehet. Jövünk összetörve, de egy hatalmas kegyelem óceánjában landolunk. A most és a még nem feszültségében élünk, de Krisztusban miénk a Menny Királysága.

„Amikor Jézus látta, hogy milyen sokan gyűltek össze, fölment a domb oldalára. Mikor leült, a tanítványai köré gyűltek. Ő pedig így kezdte őket tanítani: „Milyen boldogok és áldottak, akik felismerik, hogy szükségük van Istenre, mert övék Isten Királysága!“ (Máté 5:1:3)

A tanítványok köré gyűltek. Jézus, mi is jövünk Hozzád. Ó, Istenem, még a legjobb napunkon se, soha, soha ne múljon el az, hogy kétségbeesetten kapaszkodunk Beléd…

Az Ő lábainál,

Fordította: Pfaff Mária

Forrás: https://lovegodgreatly.com/blessed-are-the-poor-in-spirit/

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .