A szavak hatalma – 4. hét / 4. nap

Szólalj fel! – avagy jóra használni a szavainkat

Olvasd el: Példabeszédek 12:6, Példabeszédek 31:8-9, Ézsaiás 1:17

IMÁK: Példabeszédek 31:8-9

Világunkban túl sok mindenért fel kellene szólalnunk. A fiatalabb generációnak nap mint nap bántalmazással kell szembenéznie az iskolákban. Némelyik országban üldözik, bebörtönzik, megölik a kisebbség tagjait. Szemünk előtt bántalmazó, abuzív kapcsolatok, emberek fizikailag és érzelmileg tönkretesznek másokat. 

Isten azt szeretné, ha népe felszólalna azok mellett, akik nem tudnak magukért szót emelni; azt akarja, hogy kiálljunk értük, legyünk közbenjárók. Közbenjárók, akik kiállnak és harcolnak az igazságért, akik akkor is a helyes dolgot cselekszik, ha az kényelmetlen vagy terhes. A Biblia azt mondja: „Szólj annak érdekében, aki nem tudja jogait megvédeni! Emelj szót a mellett, aki bajba került! Szólj, ne hallgass! Ítélj igazságosan! Karold fel a szegények és nyomorultak ügyét, szolgáltass nekik igazságot!” – Példabeszédek 31:8-9. Keresztyén kötelességünk, hogy felszólaljunk azok mellett, akiknek nincs hangja. Nem lehetünk vakok az igazságtalanságra. Nem maradhatunk csendben, ha látjuk, ahogyan valaki jogait mások megcsorbítják.

Edmund Burke mondta: „A gonosz győzelméhez egy dolog szükséges: az, hogy a jók ne tegyenek semmit.” Ha nem szólalunk fel a hangtalanok mellett, segítjük a gonosz terjedését ebben a világban.

Kinek van szüksége a hangodra? Hogyan tehetsz jót, hogyan enyhítheted az elnyomást? Imádkozz és gondold át, hogyan érhetsz el másokat, hogyan szólalhatsz fel értük, hogyan védheted a jogaikat. Légy a hangtalanok hangja!

Mennyei Atyám, nem akarok csupán külső szemlélője lenni a körülöttem élők szenvedésének, bántalmazásának, jogaik elvételének. Segíts, hogy felszólaljak azokért, akik nem tudják megvédeni magukat. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Eszter

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .