A szavak hatalma – 4. hét / 3. nap

Ne csak gondold, mondd is ki! – avagy a bátorító szavak ereje

Olvasd el: Példabeszédek 15:23, Példabeszédek 16:24, 2 Korinthus 1:3-4, 1 Thesszalonika 5:11, Zsidók 10:24-25

IMÁK: 1 Thesszalonika 5:11

A Szeresd Nagyon Istent csapatnál gyakran mondogatjuk, hogy „együtt könnyebb”. Én tényleg hiszek ebben. Szükségünk van a többi emberre. Szükségünk van mások bátorítására és támogatására. Ez fontos része az életünknek.

Azok a gyermekek, akik elszigetelve nőnek fel, nehezebben birkóznak meg az érzelmekkel, alacsonyabb az önbecsülésük, gyakran szoronganak, depresszióba esnek. Ha fizikailag, érzelmileg és lelkileg el vagyunk vágva a többi embertől, akkor elveszítjük a lehetőségét annak, hogy normális, egészséges kapcsolatot ápoljunk velük.

A mai parancs egyszerű: bátorítsátok és építsétek egymást (1 Thesszalonika 5:11). A keresztyén élet nem arra lett tervezve, hogy önálló szigetekként éljünk, hanem szerető közösségben azokkal, akik elszántan akarják egymást segíteni az Úrban való növekedésben. Időnként mindannyian kételkedünk önmagunkban, bizonytalankodunk és elcsüggedünk. Csodálatos, hogy egy kis bátorítás mire képes.

Egy kedves szó, egy mosoly, egy ölelés a megfelelő időben néha megváltoztatja a másik életét. Egy odaillő Igevers, egy gyors ima, egy tartalmas beszélgetés bátoríthatja a szenvedőt. Arra hívattunk el, hogy szavainkat használjuk mások buzdítására a szeretetre és jó cselekedetekre. Te miként bátorítasz a szavaiddal másokat? Miképp kezdhetnél segíteni másoknak felépíteni önmagukat?

Mennyei Atyám, bátorító akarok lenni. Szeretnék olyan ember lenni, aki belefolyik mások életébe, hogy segítse őket növekedni és felépíteni. Segíts, kérlek, áldássá válni a  körülöttem lévők számára. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Eszter

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .