A szavak hatalma – 4. hét / 2. nap

Hallgatni arany

Olvasd el: Jób 3:13, Jób 6:24, Példabeszédek 11:12, Prédikátorok 3:7, Jakab 1:19

IMÁK: Jakab 1:19

Ebben a világban mindennek megvan a maga helye és ideje. Megvan az ideje a csendnek is. Ez egy nagyon nehéz, de egyben értékes lecke. Meg kell tanulnunk csendben maradni, és nem reflektálni mindenre, amit mások mondanak.

A csendben van némi kiszolgáltatottság, ami megrémít minket néha. De a Biblia világosan fogalmaz: ideje van a beszédnek és ideje van a hallgatásnak. Ha nincs mit mondanod, amikor jobb nem kimondani a dolgokat, ha nem kérdezik a véleményed  – jobb csendben maradni, semmint megbántani másokat vagy kellemetlen helyzetbe hozni őket a szavaiddal.

Jakab emlékeztet, „hogy mindenki készségesen hallgassa meg a másikat, és jól gondolja meg mit beszél, s emellett ne legyen hirtelen haragú.” Isten két fület és egy szájat adott nekünk. Eszerint inkább a fülünket kellene kétszer használnunk! A szavak esetében a kevesebb néha több.

A Példabeszédek 10:19 emlékeztet, „Aki sokat beszél, sokat is vétkezik, aki pedig idejében elhallgat, az bölcs.” Szeretnéd, ha rád is mint bölcs, tiszteletreméltó hölgyre tekintenének? Akkor tanulj meg hallgatni és csendben maradni. Fontos megtanulni a megfelelő pillanatban a megfelelő szavakkal megszólalni.

Mennyei Atyám, segít megtanulni, hogy mikor beszéljek és mikor maradjak csöndben. Uralkodj a nyelvemen és nyisd meg a füleimet, hogy meghalljam a körülöttem lévőket. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/ Fordította: Szabó Eszter

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .