Az imáid számítanak!

„Lehet, hogy az imáink gyarlók. A próbálkozásaink erőtlenek. De mivel az ima ereje abban van, aki hallgatja, nem abban, aki elmondja, az imádságainkkal változást érhetünk el.” – Max Lucado

Úgy gondolom, hogy az a hazugság, miszerint az imáink nem számítanak, egyike azoknak, amiket sokan elhiszünk ezekben a kritikus időkben.

A hazugság, hogy az imáink nem számítanak és általuk semmi sem fog változni, visszatart attól, hogy imáinkkal visszavonhatatlanul megváltoztassuk a világot.

Megakadályozza, hogy elmélyítsük a kapcsolatunkat Jézussal és hatástalanná tesz minket. E hazugság hatására „biztonsági” imákat mondunk. Teljesen általánosakat, így nem is tudhatjuk meg, hogy Isten válaszolt-e rájuk vagy sem. Ez a veszélyes hazugság visszatart attól, hogy hittel bátran előre lépjünk és az ismeretlent Istenre bízzuk.

És a Sátán pontosan ezt akarja.

Nem akarja, hogy olyan imákat mondjunk, amik erősítenék a hitünket – olyanokat, amikre az egyetlen válasz az, ha Isten beteljesíti őket. Az imák, ha válasz érkezik rájuk, segítenek, hogy „meglássuk” milyen hatalommal munkálkodik Isten az életünkben és ezáltal növekedjen a hitünk.

Az olyan imáktól a Sátán megremeg és visszavonulót fúj. Ilyen imákat kell bátran mondanunk… imákat, melyek megváltoztatják a világot.

Figyelj, bárhogy érzed is, tudnod kell, hogy az imáid számítanak!

Erre az igazságra az egyik leginkább kedves példám a Dániel 10:12. Látjuk, ahogy Dániel odaszánva imádkozik és néhány nappal később végre választ kap ezekkel a szavakkal: „meghallgatta kérésedet, és engem éppen ezért küldött hozzád.”

Isten szó szerint elküldött egy angyalt, hogy megvigasztalja Dánielt és válaszoljon az imájára. Szavai számítottak, éppúgy, ahogy a tieid is számítanak.

Ezért ne általános, kényelmes imákat mondj, hanem szítsd fel a hitedet és lépj előre bátran, imádkozz úgy, hogy a kérdésre „Ez hogyan történhetne meg?” egy válasz legyen: Istennel.

Az utunk végén az életünknek nem rólunk, hanem róla kell, hogy szóljon. Napjainkat nem a saját, hanem az Ő dicsőségére éljük.

Milyen típusú imákra válaszol Isten?

Örülök, hogy megkérdezted!

Vessünk egy pillantást az Úr Imádságára! Jézus tanított minket arra is, hogy hogyan imádkozzunk. A hangsúly nem a szép megfogalmazáson vagy a szavak számán van, hanem az alázatos szíven, ami összhangba kerül Isten szívével.

Képzeld el, milyen lehetne a világunk, ha mindannyian többet és komolyabban imádkoznánk és TUDNÁNK, hogy a szavak, amiket elmondunk változást hoznak mások életébe és megváltoztatják az örökkévalóságot.

Íme, egy rövid lista arról, hogy mit ígért Isten, milyen imákra válaszol:

„Megteszem, amit a nevemben kértek, hogy az Atya dicsőséget kapjon a Fiú által.” János 14:13

„Ha viszont bennem éltek, és tanításaim bennetek élnek, akármit kértek, megkapjátok.”János 15:7

„Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket! Én bíztalak meg benneteket, hogy menjetek, és teremjetek gyümölcsöt! Azt akarom, hogy maradandó gyümölcsöket teremjetek, és hogy az Atya adja meg nektek, amit csak kértek tőle a nevemben.” János 15:16

„Azon a napon nem kérdeztek majd tőlem semmit. Igazán mondom nektek: bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek!  Eddig még semmit sem kértetek az én nevemben. Kérjetek, és megkapjátok, hogy örömötök teljes legyen.”János 16:23-24

Barátaim, Isten megígérte, hogy válaszol az ilyen imákra. Legyünk olyan nők, akik elég bátrak így imádkozni!

Ostromoljuk a Mennyet erőteljes imákkal, amik összhangban vannak Isten szívével és építik az Ő Királyságát már itt a Földön. Képzeld csak el, milyen hatása lehetne azoknak az imáknak most és az elkövetkező generációk életében. Micsoda pozitív hatással lehetnek imáid az elkövetkező évekre nézve!

„Isten az imáink által fedi fel magát. Azáltal, hogy imádkozunk és Isten válaszol, ráébredünk micsoda szenvedély van Isten szívében és milyen erő a válaszában. Imákban, melyek elhozzák Isten Királyságát a Földre és melyek elhozzák a Menny teljes buzgóságát.” – Dr. Greg Pruett

Barátnőim, vágjunk bele! Imáinkkal hozzuk el a Mennyet és Isten Királyságát a Földre! A szavaid igenis számítanak!

Szeresd nagyon Istent!

Fordította: Szabó Eszter

Forrás: https://lovegodgreatly.com/your-prayers-matter/

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .