A szavak hatalma – 3. hét / 5. nap

Szavak az Interneten – egy kattintásra tőlünk

Olvasd el: Jób 15:3, Zsoltárok 94:4, Zsoltárok 109:3, 1 Korinthus 3:3, 2 Timóteus 2:14, 2 Timóteus 2:23

IMÁK: 2 Timóteus 2:23

Mi a kedvenc közösségi oldalad? Az Instagram, a Facebook, vagy esetleg a Twitter? Ezek közül melyiknek a böngészésével töltöd el a legtöbb szabadidődet? Hadd osszak meg néhány tapasztalatot, amiket a közösségi oldalak használatával kapcsolatban szereztem:

1 – Olyan beszélgetések is zajlanak, amiket a résztvevők szemtől szemben nem folytatnának le, mert itt bizonyos fokú anonimitást élveznek. Sokkal több sértést engednek meg maguknak a képernyő mögül, mert a nevük, arcuk homályban marad.

2 – Sok beszélgetés képtelen ellentmondásokkal van tele. Olyan vitákba is belemennek, amelyeknek semmi értelme.

3 – A legtöbben úgy osztják meg másokkal a személyes véleményüket, hogy figyelembe sem veszik a többiek nézőpontját.

A keresztyéneket arra hívta el Isten, hogy ne tegyünk semmi ostobaságot, ne okozzunk botránkozást, kerüljük a hasztalan vitákat, és mellőzzük a bántó szavakat. Legyünk nagyon körültekintőek a szavainkkal nemcsak a való életben, hanem a közösségi médiában is!

A közösségi felületek nagyszerű lehetőséget nyújtanak, hogy minél többekkel kapcsolatba kerülve nekik is beszéljünk Jézusról. Használhatjuk arra, hogy bátorítsunk és segítsünk másokat a világ túlfelén, vagy hogy hozzájáruljunk az egyház fejlődéséhez. Úgy használod a közösségi oldalakat hogy az dicsőséget hozzon Istennek?

Atyám, segíts, hogy felelősségteljesen osszak meg bármit a közösségi médiában. Nem akarok a világhoz hasonlóan vitatkozni, és mindenen összeveszni. Segíts, hogy bölcsen bánjak a szavaimmal, amiket megosztok a világhálón. A Te tetteidről akarok tanúságot tenni, az evangélium hírvivője akarok lenni. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Greizer Zsófia

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .