A szavak hatalma – 3. hét / 4. nap

Pletyka

Olvasd el: Példabeszédek 16:28, Példabeszédek 17:9, Példabeszédek 20:19, 

IMÁK: Példabeszédek 20:19

Pletyka. Fecsegés, szóbeszéd, különösen mások személyes dolgainak kibeszélése. A hazugsághoz hasonlóan a pletykálkodást sem szoktuk „nagy” bűnnek tartani. Sokan készségesen részt veszünk a pletykálkodásban. A mai Igeszakasz mégis ezt mondja erről:

„A bajkeverő viszályt szít,
    a rágalmazó éket ver még a barátok közé is.”
– Példabeszédek 16:28.

A sugdolózás éket ver a barátok közé. Sok barátság ért már véget a pletykálkodás miatt. Tönkreteszi mások jóhírét, szakadást okoz gyülekezetekben, és falakat épít emberek közé. A mai napra szóló tanács az, hogy ne vállaljunk közösséget pletykálkodókkal. Ne higgyük azt, hogy udvariatlan lenne leállítani a pletykát, vagy hogy kifecsegjenek valamit egy harmadik személyről. Ha a mai napra alkalmazzuk a tegnapi Igeverseket, akkor szembesítjük a pletykálkodót, és segítünk neki helyes útra térni úgy, hogy szeretetben szóljuk az igazságot.

Ne hallgass a pletykálkodóra. Ne terjessz szóbeszédet másokról. Ha valakivel gondod akad, neki mondd el, ne másnak. Aki megfékezi a nyelvét, megőrzi magát a nyomorúságtól (Példabeszédek 21:23). Tehát nekünk is vigyáznunk kell a nyelvünkre, és óvakodnunk kell a pletyka bűnétől.

Drága Atyám, bocsásd meg, hogy olyan sokszor terjesztek pletykát másokról. Segíts, hogy ne is akarjak közösséget vállalni azokkal, akik pletykálkodnak és rágalmaznak másokat. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Greizer Zsófia

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .