A szavak hatalma – 3. hét / 1. nap

Cenzúrázatlanul – Mikor tegyünk féket a nyelvünkre?

Olvasd el:  Példabeszédek 17:27, Prédikátor 5:2, Máté 12:36-37, Jakab 3:4-12

IMÁK: Máté 12:36-37

Megtérésem előtt valószínűleg úgy lehetett volna engem legjobban jellemezni, hogy „cenzúrázatlan” vagyok. Bárkinek bármit elmondtam. Mostanra viszont, miután a Szent Szellem több éven keresztül keményen elkezdett átformálni, végre kezdem elsajátítani a nyelvfékezés tudományát.

Az összes mai Igevers egyetlen igazságra mutat rá, mégpedig arra, hogy ha korlátokat szabsz a szavaidnak, bölcs leszel. A Máté 12:36-37 versei arra intenek, hogy mindenért számot kell majd adnunk, minden egyes meggondolatlanul kimondott szavunkért. Ezek az Igeversek a hiábavaló beszédre és üres fecsegésre is vonatkoznak. Óvnak azoktól az alkalmaktól, amikor egy beszélgetés során a könnyelműen kimondott szavakkal kimutatjuk a valódi énünket.

Nem tudom más hogy van ezzel, de én bizony sok olyan szót tudok magam mögött, amit senkinek sem kellett volna kimondanom. Cenzúráznunk kell, amit mondunk, és féket tenni a nyelvünkre. Ezért tehát a mai naptól fogva igyekezzünk, hogy minden szavunk meggondoltan kimondott szó legyen. Ne fecséreljük el a szavainkat, hanem legyünk bölcsek.

Mennyei Atyám, kérlek, bocsásd meg a meggondolatlanul kimondott szavakat. Segíts bölcsnek lennem, hogy uralkodni tudjak a nyelvemen. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Greizer Zsófia

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .