A szavak hatalma – 2. hét / 2. nap

Amikor beakad a lemez

Olvasd el: Zsoltárok 19:14, Filippi 4:8

IMÁK: Filippi 4:8

Elménk a legnagyobb és legjelentősebb harcterünk. Amit Istenről, másokról és saját magunkról gondolunk, az lesz a hitünk magja – és így a viselkedésünké is.

Pál azt a tanácsot adja a filippibelieknek, hogy irányítsák a gondolataikat és szűrjék meg bizonyos eszmék segítségével. Milyen dolgoknak kellene lefoglalnia az időnket és a gondolatainkat? Minden, ami: igaz, tisztességes, igazságos, tiszta, szeretetre méltó, jó hírű, nemes és dicséretes.

Tegyük szokásunkká, hogy minden gondolatunkat átszűrjük ezeken a kritériumokon. Bármi, ami nem felel meg ezeknek, arra nem érdemes időt és energiát fordítani.

„A helytelen gondolkodás helytelen érzésekhez vezet, így nemsokára a szív és az ész elszakad egymástól, és fojtogatni kezd az aggodalom. Vegyük észre, hogy a gondolatok valósak és erőteljesek, még akkor is, ha nem látjuk őket, ha nem tudjuk megmérni sem a súlyukat, sem a hosszukat.” – Warren W. Wiersbe Légy örömteli (Filippi levél)

Drága Istenem, segíts megszűrni gondolataimat a Te Szavadon. Helyesen szeretnék gondolkodni magamról. Segíts, hogy annyira átitasson a Te Igéd, hogy észrevegyek minden gondolatot, mely a lelkem ellenségétől ered. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .