A szavak hatalma – 2. hét / 1. nap

Magamhoz intézett szavak 

Olvasd el: Példabeszédek 15:4, Efézus 4:29-32, 1 János 3:19-20

IMÁK: Efézus 4:29

Észrevetted, hogy néha olyan dolgokat mondunk magunknak, amit másnak soha nem mernénk? Sokan saját magunknak vagyunk a legkeményebb kritikusai. Ahelyett, hogy bátorító és megerősítő szavakat mondanánk magunknak, romboló szavakat suttogunk egészen a szívünk mélyéig. Amikor így szólunk magunkhoz, a lelkünk összetörik és az erőnk elhagy.

Kezdjük el felépíteni magunkat. Ezt azonban nem tehetjük úgy, ha keserűséggel, haraggal és rágalmakkal fordulunk magunk felé. Alakítsuk ki azt a szokást, hogy kedvesek legyünk saját magunkhoz.

Szólj kedves, gyengéd szavakat magadhoz. Emlékezz arra, hogy kihez tartozol, és miket mond a mi jó Atyánk az Ő gyermekeiről. Használd azokat a szavakat, hogy építsd magad és növekedj, mint magabiztos és csodálatos Isten szerinti hölgy.

Drága Uram, különleges módon alkottál meg engem. Csodálatosan formáltál. Segíts emlékeznem erre és kedvesen bánnom magammal. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .