A szavak hatalma – 1. hét / 5. nap

Áldás vagy átok

Olvasd el: Jakab 3:9-12

IMÁK: Jakab 3:9-10

Hétéves fiam egy igazi személyiség. Az egyik nap feltette idősebbik fiamnak ezt a kérdést: „Szeretsz engem?” Nos, nyilván tudta, hogy bátyja bosszantani fogja és azt fogja válaszolni: „Nem.” Erre az én kisebbik fiam ezt válaszolta: „Akkor Istent sem szereted. Ezt mondta apa tegnap este. Ha nem szeretsz engem, a testvéredet, akkor nem szeretheted Istent!“ Nyert ügye volt. Sakk-matt.  

Mai Igeverseinkről ez az epizód jutott eszembe. Könnyen előfordul velünk, hogy szavainkkal dicsőítjük Istent és megköszönünk Neki minden csodálatos dolgot, amit tesz az életünkben. De hogy használjuk szavainkat, amikor más emberekkel beszélünk? Ugyanúgy beszélünk velük, ahogy Istennel?

Számomra kulcsfontosságú ezekben az Igékben, hogy ne felejtsem el, az embereket Isten saját képmására teremtette. És így is kell őket kezelnem. A szám dicsőítheti Istent és átkozhatja az embereket. Hogyan vagyunk erre képesek? Gondolkodjuk el ezen egy pillanatra. Elmondanám Istennek ugyanazt, amit másoknak mondok el? Ha „nem”, akkor itt az ideje változtatni beszédünkön.

Ó, Uram, dicsérlek és dicsőítelek Téged! Szavaimmal, melyeket kimondok, tisztelni akarlak Téged és az embereket, akiket Te teremtettél. Segíts, hogy másokat olyan emberi lényekként lássak, akiket csodálatosan alkottál meg. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Pfaff Mária

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..