A szavak hatalma – 1. hét / 4. nap

Ki az Ura a nyelvednek?

Olvasd el: Zsoltárok 59:12, Jakab 3:1-8

IMÁK: Jakab 3:7-8

Szeretem, hogy Jakab mennyire szemléletes. Gyakorlatilag azt mondja ezekben az Igeversekben, hogy a legvadabb állatokat is meg lehet szelidíteni, de egyetlen ember sem tudja megszelidíteni a nyelvet. Az olyan emberek, mint én – akik hajlamosak először beszélni és utána gondolkodni – nagyon is jól ismerik ezt a fájdalmas igazságot.

A nyelvnek óriási hatalma van, bár a testnek egy nagyon kicsi részéről beszélünk. Pusztító tűzhöz hasonlítja annak megsemmisítő erejével. A tűz lehet ugyan egy kis szikrából indul, de óriásivá tud növekedni, hogy aztán hatalmas területen romboljon. Szavunk, még a legkisebb, legakaratlanabb is rendelkezik ezzel a hatalommal, amivel el tudja indítani a tüzet. Látod, milyen problémával állunk szemben? Ha a tűz már elindult, nincs felette hatalmunk. Ötletünk sincs, mekkora területen fog pusztítani.

Tegyük meg a tőlünk telhető legtöbbet szavaink kontrollálásában. Ha gondosan figyelünk arra, mit mondunk, azzal szeretetünket fejezhetjük ki azok felé, akik hallgatnak minket.

Ó, Uram, meg akarlak tisztelni Téged minden egyes szóval, ami kijön a számból. Segíts megszelidítenem a nyelvemet. Uralkodj mindenen, amit gondolok és amit mondok, és ne engedd, hogy vétkezzek szavaimmal. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Pfaff Mária

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..