A szavak hatalma – 1. hét / 3. nap

Amivel csordultig van a szív, azt szólja a száj

Olvasd el: Máté 12:33-37, Máté 15:17-18, Lukács 6:45 

IMÁK: Lukács 6:45

Ez az Igevers egyike azoknak, amiket már milliószor hallottunk, ugye? Kívülről fújjuk, és használjuk, amikor gyermekeinkkel, vagy keresztény testvéreinkkel beszélgetünk. Ettől függetlenül könnyen elfeledkezünk róla.

„Mert a száj azt mondja ki, ami a szívet megtölti.” Mi van a szívedben? Mi tölti meg a szívedet? Mi csordul ki belőle? Ez hangsúly és prioritások kérdése. Amire a legtöbb időnket szánjuk, az fogja megtölteni szívünket.

Sokan közülünk panaszkodunk, hogy nincs idő megtölteni a szívünket Isten Igéjével. De van időnk a közösségi médiára, TV-re, vagy a gondtalan csevegésekre. Mi történik a szennyessel, amikor túl sok ruhát pakolsz bele? Nem lesz hely többnek, ugye? Amikor a szívünk túl sok mindennel van tele, nem fogunk tudni helyet készíteni Isten Igéjének, hogy betöltse azt.

Drága barátom, itt az idő egy tavaszi nagytakarításra a szívedben, csinálj egy kis helyet Isten Szavának, hogy betölthesse szívedet és annak túlcsordulását tudja hirdetni az ajkad.

Ó Atyám, töltsd meg szívemet a Te szereteteddel. Töltsd meg szívemet kegyelmeddel, türelmeddel, Tőled jövő örömmel. Segíts megtöltenem a Te Szavaddal. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Pfaff Mária

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .