A szavak hatalma – 1. hét / 2. nap

Életet vagy halált hozó szavak

Olvasd el: Példabeszédek 12:18, Példabeszédek 18:21

IMÁK: Példabeszédek 18:21

Nyelvünknek hatalma van. Hatalma van arra, hogy életet adjon vagy elvegyen. Saját, személyes döntésünkön múlik és óriási a felelősségünk, hisz mindannyian befolyásoló erővel rendelkezünk. Lehet, hogy nincs felületünk a közösségi médiában és nem tudjuk ily módon terjeszteni az üzeneteinket, de vannak emberek körülöttünk, akikre hatással vagyunk a szavaink által.  

Szavainkkal vigaszt nyújthatunk, bátoríthatunk, taníthatunk, és útmutatást adhatunk. Használhatjuk őket arra, hogy életet adjunk azoknak, akik megsérültek, megoszthatjuk a Jó Hírt azokkal, akik elvesztették minden reménységüket.  

Nyers módon is használhatjuk őket. Használhatjuk hazugságra, pletykálkodásra. Beszélhetünk dühösen és megbánthatunk másokat szavainkkal. Megvan a hatalmunk arra, hogy a jóra avagy gonosz dolgokra használjuk szavainkat.

Megválogathatjuk kimondott szavainkat, melyekkel hatással vagyunk másokra, bár ne felejtsük el, hogy azt aratjuk, amit vetettünk. Le fogjuk aratni szavaink gyümölcsét és nekünk kell majd megenni azokat. Szeretnélek ma kihívás elé állítani: tudatosan figyelj ma a szavaidban rejlő erőre és döntsd el, hogy életet fogsz szólni a szavaidon kereszül.

Drága Atyám, segíts kérlek, hogy életet szóljak a szavaimmal. Segíts, hogy jó (isteni) befolyással legyek a körülöttem lévők életére. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Pfaff Mária

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..