Isten Szavának hatalma

Isten Szava hatalommal bír! Tudjuk ezt az igazságot, ugye? De megértjük-e igazán mekkora ez a hatalom? Úgy gondolom, ha megértenénk ezt az igazságot, jobban értékelnénk az Ő Igéjében eltöltött időt, és többet forgatnánk a szívünkben. Úgy értem, ha időt szánunk arra, hogy megálljunk, és elmélkedjünk Isten Igéjének valódi erején, hogyan kételkedhetnénk Benne? Hogyan kételkedhetnénk ígéreteiben?A Biblia azt mondja, Isten beszédével hozta létre a világot. BESZÉDÉVEL. Mindazon módszerek közül, ahogy megteremthette volna a világot, Isten a beszédet választotta. A semmiből életet teremtett a Szavaival, és a sötétségből világosságot.

„Parancsolt Isten: „Legyen világosság!” — és fölragyogott a világosság.”1 Mózes 1:3

Újra és újra olvashatjuk ezt a Teremtés könyvében: „És mondta Isten…” és Szavai által teremtette meg a csillagokat, csillagrendszereket, állatokat és embereket. Szavaival választotta el a vizeket a szárazföldtől és teremtett lélegzetelállító szépséget és csodát az üres semmiből. Megteremtette a Földet és minden teremtményét és azt mondta, hogy mindez jó.

A Teremtés könyvét olvasva megtanulhatjuk, hogy Isten Szavai erőteljesek és jelentősek. Hát nem csodálatos, hogy ugyanaz az Isten, aki Szavával létrehoz egy egész világegyetemet, szeretne hozzánk is szólni?!!!

És tudjátok, mit? Isten Szavai nemcsak erőteljesek, de fontosak is. Annyira fontosak, hogy soha el nem múlnak.

„Az ég és a föld elmúlik, de amit én mondok, az soha nem múlik el: mindig érvényes marad.” Máté 24:35

Isten Szavai állandóak; megmaradnak örökké; kiállják az idő próbáját.

„Minden ember olyan, mint a fű,
    és minden emberi dicsőség,
    mint a mező virága.
Elszárad a fű, lehull a virág,
   de az Örökkévaló beszéde
    mindig érvényes marad.”
1 Péter 1:24-25

Az egyetlen dolog, ami örökké tart, az Isten beszéde és a Vele töltött örök élet. Napjainkban, abban a korban, amikor egyre inkább figyelmen kívül hagyják Isten Igéjének szentségét, a mi feladatunk, hogy méltó helyére tegyük a Bibliát az életünkben. Segíteni másokon, kutakat ásni, etetni a szegényeket, ápolni a betegeket…ezek mind jó cselekedetek, melyeket Isten arra használ, hogy kinyilatkoztassa magát, helyreállítsa és megváltsa népét, de ezek nem helyettesítik azt az időt, amit Isten Igéjében töltünk, és semmiképpen sem jelentőségteljesebbek annál. Isten Igéjének ereje által alakulnak át életek, nem pedig a jótékonysági cselekedeteink által.

Ahogy elkezdjük ezt az erőteljes tanulmányt, először fel kell ismernünk azoknak a szavaknak a hatalmát, amiket olvasni fogunk, és azt is, Ki van mögöttük. A mai versek nemcsak Isten beszédének fontosságát hivatottak kiemelni, hanem a bennük rejlő erőt is.

Isten beszéde ajándék… és fontos.

Amikor Jézust megkísértette Sátán a pusztában, hogyan vágott vissza neki? (Máté 4:1-11) Nem természetfölötti erejével, hanem Isten Igéjének hatalmával. Nekünk is hasonlóan kell cselekednünk.

Isten beszéde fontos, hatalma van, és igen, nagyon is számít.

Beszéljük meg: hogyan volt hatással Isten Szava a te életedre?

Szeresd nagyon Istent,

Angela

Forrás: https://lovegodgreatly.com/the-power-of-gods-word/

Fordította: Richter Dominika

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .