A szavak hatalma – Bevezetés a tanulmányba

Mindannyian megtapasztaltuk már, mekkora hatalma van a nyelvnek. Nem titok, hogy fontos mind annak, aki szól, mind annak, aki hallgatja. A szavak önbizalmat adhatnak, bátorítást nyújthatnak, vagy akár kapcsolatokat hozhatnak helyre. De a szavak tönkre is tehetnek barátságokat, ócsárolhatják a munkatársakat, vagy kétséget és bizalmatlanságot is kelthetnek.

Számítanak a szavak, mert hatalmukban áll áldani és átkozni, bátorítani és letaglózni, életet adni és halált hozni. Számítanak a szavaink. Tudatában kell lennünk, mi jön ki a szánkon vagy mit ír le az ujjunk.

Napjainkban értéktelen is lehet a kimondott szó. El sem gondolkodunk azon, mit mondunk. Olyan gyorsan jönnek és mennek a szavaink, amilyen gyorsan az okostelefonunkon bepötyögjük őket.

De nem számít, milyen mulandóak a szavaink vagy milyen hamar felejtjük el őket, a szavaknak mégis hatalmuk van.

Számít, mit mondunk a házastársunknak.
Számít, mit mondunk a gyermekeinknek.
Számít, milyen üzenetet küldünk a barátainknak.
Számít, min gondolkozunk.
Számít, hogyan imádkozunk.

A szavaink formálják a gondolkodásunkat, befolyásolják tetteinket, és életeket változtatnak meg. A szavak következményekkel járnak, és felfedik a szívünk valódi természetét. Ezért meg kell tanulnunk bölcsen bánni a szavainkkal.

Nagyon örülünk, hogy veletek kezdhetünk bele ebbe a tanulmányba, amelyben a szavak hatalmáról lesz szó. Azért imádkozunk, hogy akik csak részt veszünk benne, a tanulmány után sokkal bőkezűbben bánjunk a dicsérettel, átgondoltabban kritizáljunk, és erőteljesebben tudjuk elmondani az igazságot.

Azért imádkozunk, hogy e tanulmány után mind dicsőíteni tudjuk Istent a szavainkkal, akár másoknak mondjuk, akár magunknak. Hadd hozzanak szavaink gyógyulást a megtört szíveknek, bátorítást a megfáradt lelkeknek, és reményt a reményteleneknek.

Végül pedig Isten segítségével, szavaink hadd változtassák meg a világot.

Szintén kedvelheted

1 Comment

  1. Ámen 😍Az Úr Jézus Krisztus legyen velünk mikor szólunk bárkihez is hogy az csak építő lehessen😍❤

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .