Járj győztesen! – Józsué könyve – 6. hét / 5. nap

Edények szent használatra

Olvasd el:  Józsué 24:19-23; 2 Timótheus 2:20-21

IMÁK:  2 Timótheus 2:21

További olvasmány – Józsué 24:16-18; 24-33

Bibliatanulmányozásunk utolsó napja Józsué könyvénél egy olyan igazságra emlékeztet minket, amit az egész könyvben láthatunk – van egy szent Isten, aki ki nem állhatja a bűnt a Jelenlétében. Az a jó hír számunkra ma, hogy már nem élünk a Törvény alatt, ahogy Józsué élt akkor, hanem kegyelemben élhetünk. Ez azt jelenti, hogy amikor bűnt követünk el, Isten nem hagy el minket. Megbocsát és megtisztít újra.

Az egyik dolog, amit megtanulhatunk Józsué könyvéből, az, hogy nagyon könnyű elkötelezni magunkat Istennek és engedelmességet ígérni. De már nem annyira könnyű igazán megbízni Benne és engedelmeskedni parancsainak.

Isten használni akar Téged. De ahhoz, hogy ezt meg tudja tenni, nemcsak el kell kötelezned magad Iránta, hanem igazán oda kell szánnod az életedet az Ő arcának keresésére, a Benne való bizalomra, és az Ő szava szerinti életre. Nem számít, hogy mennyit tapasztaltál, vagy mennyire érzed magad alkalmatlannak. Amikor megvallod bűnödet Istennek, Ő automatikusan megtisztít és használhatóvá tesz az Ő szolgálatában.

Gyertek, szánjuk ma oda magunkat, szabaduljunk meg bűneinktől és kövessük az Igazságosságot. Törekedjünk az Úrral és a többi kereszténnyel való kapcsolatra. Legyünk hasznos edények az Ő dicsőségére.

Atyám, köszönöm ezt a Bibliatanulmányt Józsué könyvéről. Köszönöm az összes leckét, amit megtanulhattam. Érted és csakis Érted akarok élni. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Pfaff Mária

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .