Megígért gondoskodás

„Hadd lássam meg utasításaid értelmét, hogy gondolkodhassam csodálatos dolgaidról!” – Zsoltárok 119:27

Tavasszal a hároméves unokám nálunk nyaralt, és igyekeztünk a lehető legkomfortosabb és legbiztonságosabb környezetet biztosítani a számára. Kialakítottuk a napi rutinját, hogy pontosan tudja, mikor mire számíthat. Ha a nagyi uzsonnát ígér a délutáni alvás után, akkor a kisember tudja, hogy ébredés után nagy tányérnyi felkarikázott banán vár rá.

Néha mégis elkezd nyafogni, és kérdezgeti, hogy hol van már a banánja.

„Nézd csak, aranyom, itt!” – állok fel a kanapéról, és veszem elő a hűtőből, amit megígértem neki. Amit a nagyi megígér, azt meg is tartja.

Miközben nézem, ahogy az utolsó darabkát is eltünteti a tányérjáról, eszembe jut, milyen nyűgös kisgyereknek tűnök én magam is, ahogy a mennyei Atyával beszélek. Isten megígérte, hogy gondoskodik minden szükségemről, én mégis panaszkodom és megkérdőjelezem Isten ígéretét.

Semmiben sem szenvedek hiányt, Isten valóban befedez a jóságával és kegyelmével, néha mégis nyúlfarknyi az emlékezetem.

Józsué idejében a léviták nem kaptak földterületet, nekik maga Isten volt az osztályrészük, és ők úgy döntöttek, hogy ráállnak Isten Igéjére, és úgy kérik a jussukat: „Az Örökkévaló parancsolta meg Mózes által…” (Józsué 21:2).  Elhitték, hogy Isten mindig megadja, amit ígér.

És ahogyan Isten elkészítette a léviták lakóhelyét itt a földön, készíti számunkra is a Mennyben azt a helyet, ahol végre megnyugodhatunk és megszabadulhatunk. Most még azon járhatnak a gondolataink, hogy mit is tervez Isten, de bízhatunk abban, hogy nemsoká feláll, hogy tökéletesen újjátegyen és teljes megváltást hozzon számunkra.

Addig is, amíg várunk, a zsoltáríró arra bíztat, hogy imádkozzunk azért, hogy Isten tegye világossá az értelmünket:„Hadd lássam meg utasításaid értelmét, hogy gondolkodhassam csodálatos dolgaidról!” (Zsoltár 119:27)

Ahelyett, hogy azon morgolódnánk, mink nincsen, céltudatosan nézzünk előre, és gondolkozzunk Isten csodálatos tettein, amiket értünk tesz. Figyelmeztessük magunkat a következő igazságokra:

  • Kiszabadultam sátán hatalmából, és átkerültem Krisztus királyságába. (Kolossé 1:13)
  • Isten a gyermekévé fogadott. (Efézus 1:5)
  • Belegyökereztem Krisztusba és Rá épül az életem. (Kolossé 2:7)
  • Isten minden szükségemet betölti az Ő gazdagsága szerint dicsőséggel Krisztus Jézusban. (Filippi 4:19)
  • Semmi sem választhat el engem Isten szeretetétől. (Róma 8:35)
  • Krisztus örököstársa vagyok, és Vele együtt veszek majd részt a dicsőségben. (Róma 8:17)
  • Krisztussal együtt mennyei helyeken ülök. (Efézus 2:6)
  • Istentől születtem, és a gonosz meg sem érinthet. Isten az őrizőm. (1János 5:18)
  • Meg vagyok győződve arról, hogy Isten elkezdte bennem a jó munkát, és be is fogja fejezni. (Filippi 1:6)
  • Mindenre van erőm a Krisztusban, Aki megerősít engem. (Filippi 4:13)

A lelkünk ellensége azt akarja elhitetni velünk, hogy hiányt szenvedünk, és hogy ezt nem fogjuk túlélni. Tönkre akar tenni, és teletömni a gondolatainkat kételkedéssel. Ne engedjük, hogy akár talpalatnyi helyet is megkaparintson magának a gondolatainkban!

Isten megígérte, hogy mindent megad, amire szükségünk van. Mindig számíthatunk Rá.

A hitet megtartva,

Lyli


Lyli Dunbar szeret az autóban ülve a férjével karaokét énekelni, lányokkal mélyreható Bibliatanulmányokat folytatni, és egyszerre 12 könyvet olvasni. Író, előadó és Biblikus életvezetési coach, és az a célja, hogy a megfáradt szívűeknek új szikrát adjon, hogy hitükkel tűzbe borítsák a világot. Keresd fel honlapját egy újabb szikráért: lylidunbar.com  vagy vedd fele a kapcsolatot Facebook-on, Instagramon, vagy Pinteresten.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/promised-provision/

Fordította: Greizer Zsófia

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .