Járj győztesen! – Józsué könyve – 5. hét / 5. nap

A léviták szellemi befolyása

Olvasd el: Józsué 21:1-3; 2 Krónikák 17:7-9; Nehémiás 8:7-8; Zsoltárok 119:27

IMÁK:  Zsoltárok 119:27

További olvasmány – Józsué 21:4-12

A 21. részben olvashatjuk a más törzsek területéről leválasztott városok felsorolását, amiket a léviták kaptak. A léviták szétszóródtak más törzsek területére, hogy tanítsák a népet a Törvényre és jó befolyással legyenek minden törzsre.

A lévitai papság Áronnal kezdődött, Mózes idősebb testvérével (2 Mózes 28:1-3). Áron leszármazottjai szolgáltak papként Izráelben, ők szolgáltak a templomban elsődleges közvetítőként a nép és Isten között. A lévita papok viselték az áldozatok bemutatásának felelősségét a mózesi törvények szerint.

A léviták tanítási felelőssége a többi törzs számára a lévitákról átkerült a Jézus Krisztusban hívőkre. Elhívást kaptunk arra, hogy befolyással legyünk a körülöttünk lévő világra. 1 Péter 2:9-ben azt olvassuk, hogy királyi papság vagyunk, és arra vagyunk elhívva, hogy nyilvánvalóvá tegyük Jézus kiválóságát. Ma a keresztényeké az a felelősség, ami a lévitáké volt, arra kaptunk elhívást, hogy betöltsük ezt a feladatot.

Ez azonban csak akkor lehetséges, ha megértjük Isten Igéjét, gondolkozunk rajta naponta és megtaláljuk a módját annak, hogy alkalmazzuk és megéljük minden nap. Így fog Jézus világossága átragyogni rajtunk keresztül. 

Mennyei Atyám, arra hívtál el, hogy különbözzek a környezetemtől. Arra hívtál el, hogy hirdessem az Igét és legyek hatással másokra. Segíts, hogy minden nap elmélyüljek a Te Szavadban és azon gondolkodjak. De mindenekelőtt, Uram, segíts, hogy úgy éljek, hogy mások lássák a Te fényed átragyogni az életemen. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Pfaff Mária

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .