Járj győztesen! – Józsué könyve – 5. hét / 3. nap

Szellemi lustaság

Olvasd el:  Józsué 18:1-10; Példabeszédek 10:4

IMÁK:  Példabeszédek 10:4

További olvasmány – Józsué 18:11-28; 19

Amikor Józsué elköltöztette a sátort Gilgálból Silóba, csak 5 törzs követelte az örökségét. 7 törzs továbbra is arra várt, hogy felosszák az örökséget. Úgy tűnt, nem akarják megtenni az első lépést.

„Kálebtől és Célofhád leányaitól eltérően ezeknek a törzseknek nem volt hitük és lelkesedésük. Ezek a törzsek segítettek a csatában legyőzni az ellenséget, most azonban tétováztak elkérni az örökségüket és élvezni a földet, amit Isten adott nekik.” /Warren Wiersbe: Be Strong /

A Péld 10:4 arra emlékeztet minket, hogy a lusta kéz szegénységet okoz. Ezt az Igeverset általában az anyagi dolgokra vonatkoztatjuk. Ha nem dolgozol, nem rendelkezel majd olyan dolgokkal, amelyek az élethez szükségesek. Alkalmazhatjuk ugyanezt a lelki életünkre is.

Néha lelkileg vagyunk lusták. Elutasítjuk azokat a dolgokat, amelyekre szellemi jólétünk miatt van szükségünk. 5 területen kell szellemileg fegyelmezettnek lennünk: imádság, Bibliaolvasás és elmélkedés, memorizálás, részvétel a gyülekezeti alkalmakon és a szolgálatban. Ez az 5 alapvető törvényszerűség, ami szükséges ahhoz, hogy a lelki életünkben növekedhessünk. Időt kell szakítanunk ezekre és el kell kerülnünk a szellemi semmittevést.

Drága Atyám, bocsásd meg amikor elutasítottam a Veled töltött időt. Azt szeretném, ha első lennél az életemben. Töltsd meg szívemet irántad való lelkesedéssel. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Pfaff Mária

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .