Járj győztesen! – Józsué könyve – 4. hét / 5. nap

Rossz döntések

Olvasd el:  Józsué 13:1-8, Ézsaiás 66:3-4

IMÁK:  Ézsaiás 66:3-4

További olvasmány – Józsué 12; 13:9-33

Most, hogy Józsué számos várost meghódított, eljött az idő, hogy felossza a területet a törzsek között, hogy mindannyian megkaphassák örökségüket és élvezhessék azt, amivel Isten ajándékozta meg őket.

Rúben, Gád és Manassé törzsének fele rossz döntést hoztak a jövőjüket illetően. Úgy döntöttek, hogy nem azon a földön élnek, amelyet Isten nekik ígért, hanem a Jordán túlsó, keleti partján.

És miért volt ez rossz döntés? Legfőképpen azért, mert így Isten akaratán kívül telepedtek le. És nincs még egy ennél veszélyesebb hely. Mivel Isten népe és ellenségei – például Moáb – között helyezkedtek el, így kiszolgáltatottak voltak különféle támadásokkal szemben. Ezenkívül ki voltak téve az istentelen hatásnak.

Úgy döntöttek, hogy mindent az oldalvonalról kísérnek figyelemmel. Amikor keresztényekké válunk, meg kell választanunk, hogy hol helyezkedünk el. Ezek a törzsek nem voltak hajlandóak megfizetni annak az árát, hogy közeli és bensőséges kapcsolatba kerüljenek azzal, amire Isten készült, ez pedig távol tartotta őket a nekik megígért örökségtől is.

Mennyei Atyám, segíts, hogy jó döntéseket tudjak hozni. Szeretném azokat a dolgokat választani, amiket Te adsz nekem; mindazt, amit az életemre tervezel. A Hozzád legközelebb eső helyet akarom választani. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Anna

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .